Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drabbad av nytt rån – förra ännu ouppklarat

Förra gången var rånarna två. Den gången verkade rånet dessutom mer planerat. Rånarna hade till och med sytt ihop maskerna för att inte visa hud. Nu var rånaren ensam och sämre maskerad.

– Vi tror inte rånen har med varandra att göra, säger Jan Barck vid borlängepolisen.
Det finns ändå likheter. Båda gångerna har rånarna av allt att döma vaktat på butiken för att slå till precis vid stängningsdags. Vid rånet i september väntade rånarna troligen ut sista kunden innan de rusade in och tvingade till sig pengar.
På tisdagskvällen kom rånaren in i videobutiken vid Jaxtorget fem minuter innan butiken skulle stängas. Han hotade till sig en okänd summa pengar med ett pistoliknanden föremål – och försvann.
– Vi är naturligtvis intresserade av att få kontakt med personer som varit på Jaxtorget mellan 20.30 och 21.30. Vilka iakttagelser de kan ha gjort, säger Jan Barck.

Rånaren uppfattades som ung, klädd i huvtröja och maskerad med en blå sjal över mun och näsa. Rånoffret uppfattade honom som svensktalande.
– Det enda vi vet är att han stack ut ur butiken och försvann åt höger. Samma väg som rånarna gjorde förra gången. Vi vill förstås ha hjälp av alla som kan ha sett vart han senare tog vägen. Rånet inträffade 20.55, men vi tar gärna emot uppgifter om iakttagelser både för och efter, säger Jan Barck.
Vad gäller rånet mot samma butik i september har utredningen gått i stå. Det finns inga nya uppgifter att arbeta med för polisen. Händer inget nytt kommer utredningen förmodligen att läggas ner.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se