Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DRAGHUND

I helgen avgjordes barmarks-SM i draghund i Mora. Daladeltagarna skördade stora framgångar, inte minst Falutjejen Hanna Bergman, som kunde glädjas åt guld, silver och brons.
- Det var premiär i linlöpning, så jag är jättenöjd med guldet, menade Hanna efter målgång.

Det var fyra olika discipliner som avgjordes runt skidstadion i Hemus under helgen, linlöpning, kickbike, vagn och cykel, alla klasser givetvis med hund framför sig. I stafetterna sprangs alla sträckor.
Hanna Bergman från Falun, tävlandes för Södra Dalarnas, var riktigt i farten och deltog i både cykel och linlöpning. Det var totalresultatet för båda dagarnas tävlingar som räknades, och i linlöpningen tog Hanna guldet med hunden Kuling efter att ha haft bästa tid båda dagarna. I cykelklassen blev det silver och där körde Hanna med Oboy, en lånad hund, då hennes ordinarie hund var skadad.

Daladuell

I kickbike-A-klassen var det en ren daladuell mellan klubbkompisarna från Södra Dalarnas, Tobias Björklund med Rambo och Mikael Pettersson med Ozzy. Efter första dagen hade Tobias en ledning med nio sekunder, och den ledningen utökades med fyra sekunder under söndagen.
- Jag har haft lite problem med känning i ena låret, men annars har det gått bra, menade guldmedaljören Tobias, som nu siktar mot vinterns VM i norska Holmenkollen, då med skidor istället för kickbike. En annan som siktar dit är silverkillen Pettersson.
- Det är skönt att Ozzy nu är tillbaka på allvar efter förra säsongens muskelbristning, berättade Mikael.

Försvarade guldet

I linlöpningsklassen herrar A lyckades hemmaklubbens Thomas Sparr försvara sitt guld från i fjol. Han var totalt överlägsen båda dagarna och hans hund med det passade namnet Blixten har stora förhoppningar inför vintern.
- Jag vill förbättra mina två individuella brons från EM ifjol, menade Thomas som påpekade att de största hoten för svenskarna kommer från Norge.

Hemmaseger

Hemmaklubbens Henrik Rapp med hunden Nova segrade i cykel herrar A före Södra Dalarnas Krister Bergman med Dunderklumpen. Det skilde endast nio sekunder efter två dagars tävlande.
Mora BK vann stafetten på söndagseftermiddagen med Niklas Ström, Henrik Rapp och Thomas Sparr och här slutade Södra Dalarna på bronsplatsen. I bronslaget sprang Hanna Bergman, Mikael Pettersson och Perti Nykinän.
Det var fartfyllda tävlingar och deltagare från hela Sverige vid helgens tävlingar i Mora.
OLA MOPERS