Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatiskt när Leksand vann i kvartsfinalen


– Det känns skönt som fan, säger Sofia Engström.

Det var bara en minut kvar av den tredje perioden. Sofia Engström satt utvisad för Leksand och Brynäs hade ledningen med 1−0. Matchen såg ut att vara förlorad för hemmalaget, som hade pressat på i 59 minuter utan att få in pucken. Då gled Elin Lundberg upp längs högerkanten, laddade för slagskott och drog in pucken stenhårt i nättaket.

– Så jäkla bra av Elin. Jag blev så glad så jag höll på att hoppa över plexit i utvisningsbåset, säger Sofia Engström.

Kvitteringen innebar förlängning och väl där kunde just Engström fastställa segern med ett tungt skott på Brynäsmålvakten Sara Grahns plocksida.

– I pausen pratade vi om var vi skulle skjuta för att sätta dit puckarna. Sen dröjde det till slutet innan dom satt.

En tung seger för Leksand som nu sätter rejäl press på Brynäs inför bortamatchen på lördag. Seger där och Leksand är vidare till semifinal.

– Det känns jätteskönt att ha en seger i bagaget och vi ska bara in och köra på lördag. Vi ska vinna, säger Engström.

Förutom slutdramatiken imponerade Leksand stort spelmässigt och försvarsmässigt. Men offensivt var man på tok för ineffektiva och stoppades gång på gång av duktiga Brynäsmålvakten Sara Grahn, trots mängder med målchanser. Någonting man tänker jobba på innan returen på lördag.

– Nu vet vi ju var vi ska skjuta. Skämt åsido, vi har redan tittat på videosekvens från målen och det är någonting vi får reflektera över under veckan.

Vid sidan av målskyttarna imponerade Julia Åberg stort i målet där hon räddade 31 av 32 skott och blev också hon hjälte när Brynäs pressade på i första och andra perioden.Joakim Mattsson


Leksand−Brynäs 2−1 e förl (0−1,0−0,1−0,1−0)

Första perioden: 0−1 (8:40) Maja Wessling (Anna Borgqvist, Lina Bäcklin).

Tredje perioden: 1−1 (59:10) Elin Lundberg, mål i numerärt underläge.

Förlängning: 2−1 (63:36) Sofia Engström (Cecilia Östberg, Ebba Andersson).

Skott: 34−32 (8−11,10−12,14−7,2−2)

Utvisningar, LIF: 3x2. BIF: 3x2.

Domare: Daniel Eriksson, Leksand.

Publik: 175.