Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömmen blev sann – nu har de egen verkstad

– Det är skönt att det äntligen är klart. Det har blivit många sena nätter!
Jan Leek i Västannor slipper nu dubbla arbetsskift och kan ägna sig helt åt den nya bilverkstaden som han byggt tillsammans med familjen.

Annons

Efter många års drömmande och två års byggande är allt klart. Det som en gång började som en sidoverksamhet i familjens källare har nu blivit en egen stor verkstad hemma på gården.
– Jag har i alla år samlat material om det skulle bli så att drömmen skulle bli sann, berättar Anders Leek och fortsätter:
– Men jag hade aldrig satsat nu om det inte var för sonen Anders som varit den verkliga eldsjälen. Jag är ju ändå 57 år.

Bygget har varit ett familjeprojekt där fru Margareta och barnen Anders Johan och Karolina funnits med hela tiden.
– Ja, det allra mesta har vi gjort själva i olika etapper – utom att resa takstolarna. Det gjorde killarna från Siljansnäs sågverk och de var fantastiskt duktiga! berömmer han.
Familjen Leek har också försökt tänka miljömedvetet så mycket som möjlig i bygget.
– Väggarna har extra tjock isolering och vi har förnyelsebar energi i form av flispannan i källaren. Sen har vi också en extra stor spilloljetank så transporterna blir färre.

För att bygga en verksamhet i en by kan stöta på patrull.
– Fast vi har inte känt av något sådant. Vi har bra relationer med grannarna, säger Jan Leek.
På lördag är det invigning med korv, godis och musik av egna coverbandet Leekowsky’s.
Redan i måndags fanns dock de första bilarna på plats och klockan två natten till tisdag lades sista handen vid den 200 kvadratmeter stora utbyggnaden som rymmer både verkstad och kontor.

Annki Hällberg/DT