Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömstart för Brage

Annons

På försäsongen blev han Brages målkung med sina fyra fullträffar.
I premiären mot Ängelholm visade födelsedagsbarnet Peter Nilsson, 26, att det knappast handlar om tillfälligheter.
– Nu har man ju fått förtroende och det känns jättebra, konstaterar Nilsson.

Söndagen var en riktig högtidsdag för Brageanfallaren Peter Nilsson.
Inte nog med att det vankades seriepremiär mot Ängelholm – han fyllde även 26 år dagen till ära.

Och nog fanns det anledning att fira dubbelt efter 2–0- segern borta mot Ängelholm.
– Jag har inte fått någon present än faktiskt. Men det gör mig inte så mycket, det här var den bästa, säger Nilsson och skrattar.
Han var själv en starkt bidragande orsak till att Bragespelarna kunde sätta sig på bussen med tre sköna poäng i bagaget.
Efter ett mönsteranfall, där även Jan Tauer, Mats Cato Moldskred och Dragan Kapcevic var inblandade, kunde Nilsson enklet rulla in Brages första mål för säsongen.
– Det var en väldigt fin framspelning av Dragan där, så det var inte så svårt. Men jag var på rätt plats och det var himla skönt.

Målformen håller i sig?
– Ja, det verkar så (skratt).
Nilsson menar att det var viktigt att få ett mål tidigt i den andra halvleken.
– Det var ju skönt, för då hamnar pressen mer på dem. De var ju tvungna att gå framåt mer. Vi sjönk lite med hela laget, men stod upp bra ändå. Jag tycker att vi gör en väldigt stabil match, alla lagdelar. Det kändes relativt tryggt.
Brages absolut bästa offensiva period i matchen varade i ungefär trettio minuter mellan matchminut 30–60.
Det var då de flesta av Brages totalt åtta skott på motståndarmålet avlossades.
– Vi hittar mycket kombinationer, dels jag och Dragan, men även med mittfältarna. Vi skapar ju en del farliga chanser, så det är klart godkänt.

Efter en fjolårssäsong som mestadels handlade om bänknötande eller inhopp, upplever Peter Nilsson just nu sin kanske bästa period hittills i Bragetröjan. Självförtroendet har successivt ökat.
– Absolut och det har varit på uppgång de senaste veckorna, konstaterar Nilsson som håller med om att han nu känner ett betydligt större förtroende.
– Det har blivit mer kontinuitet med speltid nu det senaste och man känner att man kommer in i det mer och mer. Det gör en hel del.
– Det var väl lite mer ryckigt förra året kanske. Varför det blev så får stå för de tränarna, men nu har man ju fått förtroendet och det känns jättebra.

Kristian Bågefeldt/DTSuperettan

Ängelholms FF–IK Brage 0–2 (0–0)
Målen: 0–1 (46) Peter Nilsson, 0–2 (90+3) Mats Cato Moldskred.
Varningar, Ängelholm: Andreas Grahm.
Brage: Adam Gradén, Jan Tauer, Dragan Kapcevic.
Hörnor: 6–2.
Domare: Dragan Banjac, Haninge.
Publik: 597.
IK Brage på Ängelholms IP: Patrik Carlgren – Adam Gradén, Peter Magnusson, Niklas Sandberg, Jan Tauer – Johan Persson, Andi Toompuu, Dulee Johnson, Mats Cato Moldskred – Dragan Kapcevic, Peter Nilsson. Ersättare: Bryan Meredith (mv), Alexander Zetterstöm, Anton Lundin, Oscar Andersson, Stefan Lindmark, Tyler Ruthven.