Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbel avstängning straffet för Leksand

Leksand får klara sig utan backarna Alen Bibic och Kevin Kapstad när kvalserien till elitserien drar i gång nästa torsdag, 14 mars.
Bibic stängs av i två matcher och Kapstad i en, för händelser under den allsvenska matchen mot BIK Karlskoga i torsdags.

Enligt disciplinnämndens beslut tryckte Bibic upp en hand mot halsregionen på en av linjemännen i samband med ett bråk med en motspelare.
Nyckelspelaren Kapstad stängs av för att ha skallat en motspelare.
Leksands sportchef Tommy Salo är kritisk mot att disciplinnämndens beslut tagit för lång tid.
– Det måste kunna gå snabbare. Det känns verkligen märkligt, det vet om att vi har matcher kvar i allsvenskan och de har fått in papperna. Det är bättre att spelarna stått över matchen i lördags, säger Salo.
Disciplinnämnden behandlade ärendena på måndag förmiddag.

Alen Bibic tog ett stryptag på en av linjemännen och får tre matchers avstängning, varav en av de matcherna omvandlas till böter på 2 500 kronor.
Disciplinnämnden skriver att: ”Av utredningen framgår att Bibic, under det att han transporteras mot utvisningsbåset, tar mot linjemannens hals. Även om Bibic endast försöker ta sig fram till motspelaren och därför inte har avsikt att träffa domaren, har han ett ansvar att inte vidröra linjemannen”.

Kevin Kapstads skallning renderar i en matchs avstängning.
Disciplinnämnden skriver: ”Av filmsekvenser framgår att Kapstad gör en skallningsrörelse mot en motspelare utan hjälm. Skallningar leder regelmässigt till avstängning. Mot bakgrund av att det i det aktuella fallet endast är fråga om en markering mot motspelaren kan påföljden för förseelsen stanna vid en matchs avstängning”.