Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbel motgång för Leksand mot Almtuna

Leksand hade inget vapen mot Almtunas täta defensiv och Uppsala-gänget fick matchen dit de ville och tog första segern någonsin på bortais mot Leksand.
Slutresultatet skrevs till 1-2 sedan Almtuna gjort segermålet i boxplay.
- Vi ägde mycket puck, men hade svårt att ta den på mål, säger en dämpad Leksandstränare, Christer Olsson.

- Bättre chans att slå Almtuna än vi hade i dag, det får man inte och vi tog inte chansen. Vi var alldeles för trubbiga framåt.
Leksand har spelat bra på slutet och det var inget fel på arbetsinsatsen den här gången heller. Långa stunder bodde Leksand i Almtunas zon, men ineffektiviteten var påtaglig. De få klara chanser Leksand skapade tog Almtuns målvakt Adam Reineborn lätt hand om.
- Jag visste inte riktigt var jag hade laget efter uppehållet, men vi gjorde en otrolig arbetsinsats och den är absolut den bästa sedan jag kom till Almtuna, säger tränaren Bobo Simensen.
- Jag är otroligt stolt över killarna.

Gråhns kvitterade

Andra perioden blev den bästa ur Leksands synvinkel, men det var ändå Almtuna som kunde göra matchens första mål efter ett bra backskott i powerplay av Niklas Andersson.
Men hoppet tändes för Leksand när Stefan Gråhns jobbade in pucken efter en målvaktsretur, då bara 26 sekunder återstod av andra perioden.
- Det målet gav oss energi inför sista perioden, men vi kom av oss efter deras tidiga ledningsmål och vi var inte bra i sista perioden. Vi har gjort bra avslutningsperioder tidigare, men den här är vi inte nöjda med, säger Christer Olsson.
Det var också i tredje perioden som ex-leksingen Fredrik Vestberg satte Almtunas avgörande mål mot sin gamla klubb, som han spelade i senast 2004-05 i allsvenskan.

Smäll på knät

En olycka kommer sällan ensam. Inte nog med att Leksand förlorade matchen, risken är också stor att laget får klara sig utan sin lagkapten Tomas Kollar en längre tid sedan han krockat med Fredrik Vestberg i Almtuna.
Kollar var borta för en knäoperation i höstas och nu är det stor risk att en längre skadeperiod väntar igen på grund av en smäll på knät.
- Det finns risk att han blir borta ett längre tag. Vad vi med säkerhet kan säga är att inre ledbandet är skadat. Men vi måste göra en grundligare undersökning innan vi vet hur allvarligt det är, säger Leksands läkare Lars Johansson.
HÅKAN ERIKSSON