Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelt häktad för mordförsök

På tisdagen begärde 29-åringen att Svea hovrätt omedelbart skulle försätta honom på fri fot. På onsdagen sa hovrätten nej. Och på torsdagen beslutade Falu tingsrätt hålla honom i häkte ytterligare två veckor, misstänkt för mordförsök.

29-åringen greps natten till 8 december misstänkt för att tillsammans med en 28-årig kamrat ha misshandlat och knivskurit en 42-årig man i denne hem i Bojsenburg. Offret blev bland annat knivskuren i huvudet. Även offret sambo utsattes för våldet som skedde i närvaro av deras barn.
28-åringen greps efter några dagar, sitter i häkte sedan dess och medgav redan på torsdagen förlängd häktning utan förhandling.
De båda häktade männen är aktiva medlemmar av det kriminella nätverk som kallar sig outlaws. 29-åringen har i en personutredning förklarat att så är fallet och att han inte har några planer på att lämna organisationen.

Offret för misshandeln tillhör eller har tillhört ett konkurrerande nätverk och är själv dömd till fängelse i den egenskapen.
Det kan därför misstänkas att våldet han utsattes för har samband med konkurrensen mellan nätverken.
29-åringen har under tiden i häktet hunnit åtalas för brott som var under utredning redan innan han greps. Han har under senare tid varit aktivt som kriminell och har också ett mål som väntar på att avgöras i Svea hovrätt.

Gubb Jan Stigson