Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbelvinst för Westholm

Det var Sala/Heby-dagen på Rommetravet i går kväll.
Passande då att Salatränaren Jörgen Westholm vann de båda Dagens Dubbel-avdelningarna.
Även om han i ett av loppen fick dela segern med Björn Goop.

Jörgen avslutade V65 och DD-spelet med sexårige Dellvann.
– Vi var bortlottade, men det gick bra ändå. Fast det var nära att det blev galopp kort efter start när vi krokade ihop med en konkurrent, sa Westholm vars hästar verkligen går bra för dagen.

Dellvann vann inget lopp i fjol på elva starter. Men nu, i årets fjärde framträdande, var det dags.
– Han hade som många andra av hästarna i stallet något skit i fjol, men nu verkar alla på gång och jag tror på ett fortsatt bra år.
Det var stenhårt i mål mellan Carambole P. och B.W.L.Champion i DD-1. Så hårt att inte ens målkameran kunde skilja ekipagen åt – dött lopp med andra ord.
– Man vill gärna vinna lopp när det är så mycket folk från Sala här. Carambole P. gick jättebra i dag, summerade Westholm som för dagen hade utrustat sin häst med en så kallad amerikasulky.
– Jag tyckte Jörgen hade en längre vagn, men min kompenserade väl med en längre nos. Det blev hårt tempo i täten och det gynnade såklart oss i kön, menade Goop.

Sjuårige Bright A.E. inledde sin tävlingskarriär hos Fredrik Pedersen på Romme. För honom vann han fyra lopp, men sedan har det strulat. Numera är hästen i amatörträning hos Mika Hirsikangas på Eskilstuna och i går kväll var han tillbaka på sin gamla hemmabana.

Till glada 28 gånger pengarna vann han Salaortens Travklubbs Jubileumspokal och inkasserade därmed 50 000 kronor. Johan Wiman hette segerkusken som också var överraskad.
– Jag hade kört provlopp med honom innan och där hade han känts fin. Ändå hade jag svårt att tro på seger eftersom han inte hade startat på så pass länge, menade Wiman som till slut fick en position i tredje par invändigt.
– Helst hade jag kört i ledningen, men nu blev det ju bra ändå.
V65-omgångens kallblodslopp blev en riktigt rivig historia med körning på flera händer – både från start och till slut. När krutröken skingrats var det till slut favoriten Odin Tabac som stod som segrare. Ändå var tränaren och kusken Håkan Wallberg inte helt nöjd.
– Han är otroligt seg i benen och svår att få igång i år. Jag trodde han skulle avgöra enklare, men det är såklart jätteroligt att han vinner.

I fjol, som nioåring, gjorde Odin Tabac bara fyra starter, men hann ändå visa att han tillhör de allra bästa kallbloden i landet.
– Nu har han haft skador på alla fyra ben, så kanske blir det bra nu, skojade Wallberg i vinnarcirkeln.
Och det är svårt att säga emot. Får Odin Tabac hålla ihop den här säsongen så lär segern på Romme i går inte ha varit den sista.
K G Holgerssons comeback i svensk travsport, 82 år gammal, fortsätter att vara framgångsrik.
När hans Star Advisor Joli vann var det tredje tränarsegern på åtta starter.
– Holger är en fantastisk kille som jag pratar med tre-fyra gånger i veckan. Det här är ett jättefin häst också som han ställt i ordning, menade Jan Ove Olsen som allt som oftast syns bakom K G:s hästar när det drar ihop sig till lopp.

Kvällens inledande treåringslopp – en E3 Bonus med 50 000 kronor till segraren – blev en säker spetstriumf för Rättvikshästen Jane´s Hugo. Dan Gustavsson i Orsa tränar och i karriärens femte seger kom första segern.
– Han vinglar och far i loppen, men det är en fin travare, betygsatte Kaj Widell som satt i sulkyn.

Patrik Andersson