Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla dalasegrar i Torsby

Skidor både inomhus och utomhus i Boreloppet.
Då vann Calle Halfvarsson, Falun-Borlänge SK, nio sekunder för landslagskollegan Johan Olsson, Åsarna.
– Det är alltid ett bra kvitto att slå Johan, säger Halfvarsson.

Annons

Delar av den svenska skid-eliten deltog i Boreloppet, där banan gick både utomhus och i skidtunneln.
Något som ställde till vissa problem för åkarna.
– Det var mörkt i tunneln och ljust ute, vilket gjorde att man nästan blev ”blind” när man åkte in och ut.

Herrarna åkte sex varv på den 1,7 kilometer långa banan, sammanlagt 10,2 kilometer, och redan på det första varvet kopplade Halfvarsson greppet om konkurrenterna.
– Jag fick tid på det första varvet att jag tagit två sekunder på Johan, efter två varv var det sju sekunder och efter tre varv tolv sekunder. På det fjärde varvet tappade jag fem sekunder och då kände jag mig lite trött, men när jag höll avståndet på det näst sista varvet kändes det ganska lugnt.
I mål var Halfvarsson nio sekunder före Johan Olsson och ytterligare sex sekunder före trean Anders Södergren.
Jens Eriksson, Dala-Floda blev sexa och Gustav Eriksson, Falun-Borlänge sjua.

För Halfvarsson väntar på lördag förstasträckan för Sågmyra SK i Vasastafetten.
– Förstasträckan är kul när alla lagen är samlade och det vore roligt att vinna den. Senast jag sprang den var jag trea eller fyra.
Nästa träningsläger med landslaget blir i italienska Toblach i september.
I damklassen, där bara sex åkare kom till start, blev det delad seger mellan Maria Rydqvist, Älvdalen och Emma Wikén, Åsarna.
– Det kändes väldigt ovant att köra både inomhus och utomhus, men så kände nog alla. Det var svårt att känna hur bra man åkte, men de tre sista varven gick ganska bra, säger Rydqvist.

Hur värdesätter du det här loppet?
– Det är ett bra kvitto att åka jämnt med Wikén och det ger mig bra erfarenhet att få tävla, säger Rydqvist, som är på väg tillbaka efter barnafödande.
Dalasegrar blev det även för Elin Lindroth, Mora i D13–14, Madelene Melin, Malung, i D15–16 och Moa Olsson, Vansbro i D17–20 (enda startande)

Thomas Lind/DT