Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dubbla Falusegrar i Bockstensturen

Johan Landström vann på herrsidan och Jennie Stenherhag i damklassen.

Falucyklisterna dominerade i Bockstensturen.

– Men jag var lite orolig innan start, säger Landström.

Landsvägscyklisten Johan Landström, falubo som tävlar för Motala, är även en god MTB-åkare, men i kamp med specialisterna på den tuffa och regnblöta banan i Varberg, kände han lite osäkerhet innan start.

Men när väl loppet började tog han snabbt plats i den tätklunga på fem åkare som drog ifrån det övriga fältet.

Med i klungan fanns även Rättvikskillen Lars Bleckur, som tävlar för Cykloteket.

Bleckur föll dock tillbaka i slutet av loppet och slutade femma, medan Landström höll hela vägen.

– Jag stötte med en mil kvar och fick en lucka, men jag kunde inte känna mig säker. Dessutom hade jag läst in fel om banan de sista kilometerna, som var betydligt mer trixiga än jag trott.

Landström höll dock undan och vann det 95 kilometer långa loppet med en marginal på fyra sekunder ner till tvåan, Daniel Brengdahl, Hymer.

I damklassen, med bara tre åkare till start, blev det seger för Jennie Stenerhag, Falu CK, som var knappt tre minuter före tvåan, Åsa Erlandsson, Varberg.

– Det var skönt att få avsluta säsongen på det här sättet. Jag ledde från start till mål, men kunde inte slappna av. Jag åkte ensam och hade Åsa hamnat i bra sällskap hade hon kunnat ta in försprånget, säger Stenerhag.

På fredag åker Stenerhag hem till Sydafrika, där en sjudagarstävling i oktober är nästa tävling på programmet.

Thomas Lind
thomas.lind@dt.se