Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duellen mellan Dalkurd och Nyköping fortsätter

Det jublades bland Dalkurd-fans när Nyköping förlorade mot Vasalund på lördagen.
Lite jublade nog en del i Nyköping dagen efter när Dalkurd fick nöja sig med 0–0 mot Athletic FC på Vilundavallen i Upplands Väsby.


Jakten på kvalplatsen till Superettan fortsätter alltså och nu återstår bara fyra omgångar.
– Ser man till hela matchen så var det rättvist med oavgjort. De hade den första halvleken och vi var närmast ett segermål i andra halvlek, sammanfattar Umut Koc, Dalkurds assisterande tränare.
Athletic tryckte på i första halvlek och skapade en rad halvchanser. I slutet av halvleken kom de absolut bästa målchanserna. Först fick Dalkurds Jesper Medén ett jätteläge som dock inte resulterade.
Hemmalagets hetaste anfallare var Jesper Carlsson, som spelade i Brage en och en halv säsong, men flyttade till Athletic förra sommaren.

I slutet av första halvlek tvingade han Frank Pettersson till en jätteräddning på en frispark och i andra halvlek kom han igenom, men Frank räddade igen.
– Vi visste att det gällde att se upp för Jesper och han visade vilken farlig spelare han är, säger Umut Koc.
Dalkurd tog över spelet i andra halvlek, speciellt under den sista halvtimmen.
– Athletic föll ner djupt på sin planhalva. De var tydligen nöjda med en poäng, säger Umut Koc.
Det gjorde allt svårare för Dalkurd att skapa något på sitt spelövertag. Närmast var Linus Bolin i mitten av halvleken och på stopptid kom den sista chansen.
– Men vi är också nöjda att vi fick en poäng med oss från en svår bortamatch, säger Umut Koc.
– Dessutom höll vi nollan för tredje matchen i rad.
För det skall främst målvakten Frank Pettersson berömmas. Han fick en hel del att göra under matchen och klarade det på bästa sätt. Ett extra plus även till mittbacken Peshraw Azizi.

För andra matchen i rad var Njogu Demba-Nyrén avstängd, men när Dalkurd möter Selånger hemma på lördag är Demba tillbaka.
Duellen mellan Dalkurd och Nyköping fortsätter. Nyköping förlorade överraskande hemma mot Vasalund på lördagen. Där fick Dalkurd en möjlighet att rycka ifrån.
– Vi har bestämt oss för att inte titta på de andra matcherna. För oss gäller det att göra så bra ifrån oss som möjligt i våra egna matcher, avslutar Umut Koc.
Återstående matcher för Dalkurd är Selånger hemma, Eskilstuna City borta, Sandvikens IF hemma och IFK Luleå borta. Nyköping har det här programmet: Valsta Syrianska borta, Frej hemma, IFK Luleå hemma och Västerås SK borta.
Programmen för de båda lagen ser likvärdiga ut.

Sven-Erik Karlsson

Athletic FC–Dalkurd 0–0

Varningar: William Freitas, Yannick Bapupa, Joakim Alriksson, Ricardo Gray, Athletic, Eyasu Alemayehu, Dalkurd.

Domare: Alexander Pavlovic, Göteborg.

Dalkurd: Frank Pettersson – Micael Tuhkanen, Peshraw Azizi, Rebin Sulaka, Linus Bolin – Jesper Medén, Eyasu Alemayehu, Brwa Nouri, Sulayman Jobarteh (56), Michael Omoh (86) – Chidi Omeje. Ersättare: Marwan Gargouri (56), Smajl Suljevic (86), Diyar Altin, Alexander Ekblad, Mathias Ahlnander.