Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Duo åtalas för grov misshandel

Två unga män har åtalats för misshandel och grov misshandel.

En av dem ska ha kastat en högtalare i huvudet på en annan man.

Två män i 20-årsåldern, från Säter, respektive Hedemora, har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för misshandel. Det är ett par händelser på en plats i Säters kommun den 28 april som har för­anlett åtalen.

Säterbon åtalas för att först ha sparkat en annan man i ansiktet och sedan kastat en högtalare i huvudet på honom. Målsäganden svimmade och ”orsakades smärta och svullnad”.

Åklagaren anser att ”brottet bör bedömas som grovt efter gärningen var livsfarlig” och Säterbon åtalas därför för grov misshandel. Åklagaren anser att båda gärningarna har begåtts med uppsåt.

Säterbon har uppgett att han saknar minnesbild av gärningen och förnekar uppsåt.

Enligt åtalet ska Säterbon vid detta tillfälle även ha varit påverkad av cannabis, vilket innebär att han även åtalas för ringa narkotikabrott. Han erkänner den gärningen.

Hedemorabon ska enligt åtalet ha sparkat samma målsägande på benet ett flertal gånger. Han åtalas därför för misshandel. Hedemorabon förnekar dock brott.

Åklagaren lägger även fram berättelser från två vittnen, som styrker målsägandens uppgifter om de båda fallen av misshandel samt den grova misshandeln.

Pär Sönnert
par.sonnert@dt.se