Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dvärggetter allt vanligare

Sällskapsdjur kan vara av olika djurarter. Susanne Lood Hebert och Tomas Hebert i Finnäset har dvärggetter som sina sällskapsdjur.
– De är verkligen sällskapliga, säger båda

Det hela började med ett besök hos en kvinna som har alpackor i Fjäkelmyra i Borlänge. Hon hade även dvärggetter och de verkade trevliga och sällskapliga.
– Tomas föll för dvärggetterna direkt, säger Susanne Lood Hebert.

Själv blev hon snart lika intresserad och de började söka efter någon som hade sådana djur. Den närmaste som man först hittade var i Skåne. Efter lite letande lyckades de få tag på tre dvärggetter i Arkhyttan, Stora Skedvi. Djuren fick de hem i juni och är nu sex månader gamla och kastrerade. Snart upptäckte de att även getter har olika egenskaper. Silver är den som bestämmer, Gulliver är den kloke medan Nemo bara hänger med.
– De älskar att äta sly, säger Susanne Lood Hebert och pekar på ett knippe kvistar som ligger på strandkanten.

De bor nära vattnet i Finnäset och det passar dvärggetterna utmärkt. Ofta får de också besök av barn som kommer dit för att klappa djuren. Getterna är också glada att det kommer folk och är intresserade.

Roland Engvall
roland.engvall@daladem.se