Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dyrare vattennota

Anslaget på 25 miljoner kronor till investeringarna i vattenverket och reningsverket i Fredriksberg räckte inte till.
– Reningsverket blev lite dyrare än beräknat, säger kommunens vatten- och avloppschef Tommy Brolin.

Utbyggnaderna av de båda verken har skett med anledning av de utbyggnader som pågår och planeras vid Säfsen resort.
Konkret har kapaciteten i reningsverket förstärkts så att det klarar av att behandla avlopp från motsvarande 5 714 personer mot tidigare 4 800 personer.

Vattenverket har tidigare haft en kapacitet på 400 000 – 500 000 liter per dygn och som nu ökats till 1,8 miljoner liter.
Investeringen i vattenverket beräknades först gå på 10 – 15 miljoner kronor men i en senare prognos justerades beräkningen ned till kanske strax under 10 miljoner kronor. För renings­verket beräknades kostnaden till ungefär 15 miljoner kronor.
– Som det nu ser ut hamnar totalkostnaden någonstans mellan 25 och 30 miljoner. Reningsverket blir lite dyrare än beräknat, säger Tommy Brolin.

”Nya” reningsverket är helt klart, däremot återstår vissa arbeten vid vattenverket. Bland annat tänker man nästa år bygga in ett sandfilter som i dag är placerat i ett tält.

Torbjörn Granling/DT