Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efter 45 år träffades de gamla lumparkompisarna

Minnen kan både blekna och finnas kvar i gömmorna..
Bo-Eie Johansson från Skogsbo utanför Avesta och Tore Brinkemo från Järna hade inte träffats sedan de gjorde ett iskallt repmöte i Sågmyra för 45 år sedan..
Det som väckte upp gammal kamratskap igen hände plötsligt när Bo-Eie Johansson städade sitt garaget och hittade ett vedträd med gamle lumparkompisens namn inbränt.

– Det är ju ganska otroligt att jag lyckats spara vedträdet under alla år, säger Bo Eie Johansson.
För att göra en historia kort minns båda att de låg i samma tält under repmånaden. Det var då Tore Brinkemo satt eldvakt och som tidsfördriv ristade och brände in kompisarnas namn på vedträd som han egentligen skulle elda med i kaminen. De minns även att det var ett iskallt repmöte och att det var runt minus 35 till 40 grader i Sågmyra.
– Jag kommer inte ihåg varför jag tog rätt på hans och mitt vedträd, men att jag gjorde det kunde jag konstatera när jag nyligen hittade båda, säger Bo -Eie Johansson.
Lite förvånad blev han strax efteråt då Tore Brinkemos namn fanns med på listan över alla som gått högvakten och blivit inbjudna till Stockholm. Men det blev inget sammanträffande då.
– Jag kunde inte åka med av olika skäl, förklarar Tore Brinkemo.
Men han blev ändå kontaktad av Bo-Eie Johansson som berättade om sitt fynd. På måndagen träffades de hemma hos Tore Brinkemo i Järna. Naturligtvis hade Bo-Eie Johansson med sig de två minnena från repmötet i Sågmyra. Att det även dök upp en hel del lumparminnen från repmånaden 1966 var förstås oundvikligt.

LEIF OLSSON
0281-713 43
leif.olsson@daladem.se

.