Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Hosjö-bråket: 23-åring åtalas för mord och mordförsök

Artikel 19 av 44
Storbråket i Hosjö-området
Visa alla artiklar

En ung man dog efter bråket i Hosjö-området i slutet av förra året. Nu åtalas en 23-årig Falubo, mot sitt nekande, misstänkt för mord och mordförsök.

Annons

Natten till den första december förra året drabbade två grupper med ungdomar samman i ett villaområde i Hosjö-området utanför Falun.

En ung man från Borlänge avled i samband med bråket och en person skadades svårt.

Fem personer anhölls ursprungligen. Tre personer från Borlänge släpptes men har hela tiden varit misstänkta för grov misshandel.

Två män, en 23-åring och en 22-åring från Falun, häktades i början av december misstänkta för mord och mordförsök – därefter mildrades brottsrubriceringarna till dråp och försök till dråp.

Men, när åtalet kom på torsdagen står det klart att 23-åringen återigen är misstänkt för mord och försök till mord, men nekar till brott, medan 22-åringen, mot sitt nekande, åtalas för misshandel.

Fyra män från Borlänge, i 20-25-årsåldern, åtalas misstänkta för grov misshandel.

Advokat Anders Ericson försvarar en av dem, en 24-åring från Borlänge.

– Hans inställning är att han bestrider ansvar för brott. Han har varit på platsen och han har varit involverad i ett tumult. Men han har inte agerat på något sätt som är att bedöma som brottsligt, säger Anders Ericson.

MER LÄSNING FÖR PLUSKUNDER: Utredning om bråket i Hosjö-området klar - Dråpmisstankar mot 22-åring avskrivna

Annons