Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtad seger

Efter två raka förluster på hemmaplan kom en mycket efterlängtad seger för IBF Falun mot Uppsala. IBF Falun gjorde sin klart bästa match på länge och vann med klara 7-2.

– Vilken scenförändring från vår sida om man jämför med de två senaste matcherna hemma. Vi hade ett rejält snack innan matchen och idag gjorde tjejerna jobbet från första till sista sekund, sade en mycket nöjd Jocke Paulsen, tränare i IBF Falun.

IBF Falun har visat offensiv glädje hela säsongen men nu fungerade även försvarsspelet. Man tog för sig ordentligt framför egen kasse och rensade med auktoritet.
– Egentligen den stora skillnaden. Idag tog vi i och ibland måste det helt enkelt göra ont. Vi har varit alldeles för tveksamma och snälla tidigare under säsongen, sade Jocke.
IBF Falun startade matchen strålande och 2-1 efter första perioden motsvarade inte spelfördelningen. Uppsala kan tacka sin målvakt Lina Arnbom för att inte Falun hade en större ledning.
Däremot var starten av andra perioden svag från Faluns sida. Plötsligt radade Uppsala upp målchanser mycket beroende på felbeslut på mittplan från Faluns sida.
Efter 7.26 fick Uppsala en femminuters utvisning och efter den kom aldrig Uppsala in i matchen.
– Vi stängde helt enkelt matchen. Det var en oerhörd harmoni i laget, sade Jocke.
Falun spelade ut för fullt vann perioden med 4-1 och skotten med hela 15-4. Tredje perioden blev rena transportsträckan från Faluns sida.
– Idag var det laget som vann matchen. Innan har alla tagit egna initiativ och velat avgöra, sade Jocke.

Matchen var ett stort steg i rätt riktning för Falun. Falun har 15 utespelare till förfogande och hade valt att spela med tre femmor.
– Det blir bättre och lugnare spel när vi har tre femmor. När vi har två backpar och tre kedjor blir det inte samma harmoni, sade Jocke.
Therese Strömberg fick åter förtroende som back.
– Hon är inte hundra i foten efter sin skada. Har svårt med snabba vändningar och då är det lättare att spela back, sade Jocke.
Säsongens utropstecken hittills är formationen med tvillingarna Petra och Ingela Hansson och Elin Björkman. Deras första period var helt klanderfri. I övrigt skall även Erika Andersson framhållas. Ett oerhört uppoffrande spel framför motståndarnas kasse.

PeO Karlström