Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlängtade beskedet – Falucyklisten Jenny Rissveds klar för OS i Rio

På tisdagen presenterade SOK nya namn som är klara för OS i Rio. Bland dessa finns Falucyklisten Jenny Rissveds, som avslöjar för Sporten att hon fick beskedet redan för en vecka sedan. "Det känns som att en sten har fallit från mina axlar, nu kan jag andas ut och fokusera framåt", säger Jenny Rissveds.

Faluns mountainbikestjärna Jenny Rissveds har slagits in i det sista om platsen i truppen till Rio. Konkurrensen från Alexandra Engen har varit tuff, samtidigt som det har varit oklart om Sverige ens ska få en plats i OS. OS-platsen säkrade Sverige förra helgen, och på tisdagen kom äntligen det efterlängtade beskedet – det blir Falucyklisten som blir Sveriges namn i OS. Hon tog ut av Sveriges Olympsika Kommité på tisdagen tillsammans med 14 andra idrottare.

Men när Sporten når Jenny Rissveds visar det sig att hon fick beskedet redan för en vecka sedan.

–Det har ju varit en väldigt hektisk vår med att försöka ta poäng, kvala in och ta en plats i OS, så SOK ville väl göra det klart för mig så snabbt som möjligt. Vi säkrade en plats efter förra helgens tävlingar och jag är den från nationen som presterats bäst den här säsongen, så då fanns det väl ingen ide att dra ut på det längre, säger Jenny Rissveds, som därmed hunnit smälta beskedet lite.

– Så klart det är jättekul. Det är ju en dröm som går i uppfyllelse och det har ju varit väligt ovisst. Det känns som att en sten har fallit från mina axlar, nu kan jag andas ut och fokusera framåt. Det har inte riktigt gått att tänka på OS, även om jag såklart har haft det i bakhuvudet. Det känns som en befrielse, väldigt skönt att nu kunna ställa in fokus.

Se vår expert tycka till om OS-platsen, och spekulera i om det eventuellt har funnit en konflikt med i spelet inför OS, i TV-klippet ovan.

Trots att fokus såklart blir OS så försöker Rissveds att intala sig att det inte är en så stor grej.

– Jag försöker att ta det som vilken annan tävling som helst. Det är faktiskt bara en vanlig tävling, jag försöker få bort så mycket press som möjligt för att kunna leverera så bra som möjligt.

Hur ser du på dina chanser i OS, med tanke på den här säsongen?

– Det känns bra, jag är inne i ett bra flyt och vi var ju i Rio i oktober på för-OS och då gjorde jag ett bra resultat. Jag vet att jag kan, jag vet att jag är där, jag är faktiskt bland världseliten och fightas och det är klart något jag tar med mig.

En krånglade handled gjorde att Rissveds var tvungen att bryta tävlingen i helgen, och efter det är beskedet att vila och inte belasta handleden. Därför ställer Jenny Rissveds in tävlingen kommande helg, och siktar istället mot VM i månadsskiftet juni-juli som nästa tävling.

LÄS OCKSÅ:

Rissveds nära OS – trots krasch i loppet

MTB-elitens knaggliga väg mot OS