Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Efterlyser vittnen till Sågmyrastöld

Har någon sett en löd minilastbil köra omkring i Sågmyra under fredagen? I så fall vill polisen ha kontakt. Lastbilen sätts i samband med en stöld och ett stöldförsök i Sågmyra i lunchtid, ungefär mellan elva och ett på fredagen.

Bilen observerades vid 11.30 på Yllevägen när ägaren till en moped ertappade två personer med att lasta på hans fordon på lastbilen. Bilen försvann men mopedägaren noterade bilnumret som tillhörde en hyrbil. Det har sedermera konstaterats vem som hade hyrt den aktuella bilen.

Nu utreds om samma personer är inblandade även i en stöld av en fyrhjuling i Sågmyra en timme senare. Även i det fallet ertappade ägaren tjuvarna som dock körde iväg med fordonet mot centrala Sågmyra. Ägaren följde efter men tappade bort tjuvarna vid gamla textilfabriken.

– Därför vill vi gärna ha kontakt med personer som kan ha sett antingen lastbilen eller fyrhjulingen vid den aktuella tiden, säger Lars Nordanbro vid falupolisen.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se