Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekdahlska fastigheten kan lösa arbetsmiljön på skidstadion

Det har länge spekulerats i vad som ska hända med Ekdahlska fastigheten – som kommunen äger – när den senaste hyresgästen flyttade ut. Däremot finns det en hyresgäst som utnyttjar fastighetens stall till sina två hästar.

– Vi har inte hört ett dugg om vad som ska hända, bara ryktesvägen har vi fått hört att vi får vara kvar i stallet till den sista maj 2014. Men formellt är vi inte uppsagda ännu, säger Åsa Norell som hyr stallet.

Den senaste tiden har huvudskyddsombudet för de Lugnetanställda på skidstadion varit kritisk till de anställdas arbetsmiljö och krävt att få lagstadgade personalutrymmen med bland annat toaletter. Som det är nu får personalen dela toaletter med allmänheten.

En temporär lösning är på gång med nya baracker från och med 1 december, men det är på sikt som den Ekdahlska fastigheten kommer in i bilden.

– Vi får se vad som händer, men för att få en mer välordnad och permanent lösning för vår personal och deras utrustning, så ligger den här fastigheten med ekonomibyggnader perfekt, alldeles intill skidspåren, säger Tomas Jons.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se