Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström glad fyra

Mike Rockenfeller, 29, säkrade årets DTM-titel i säsongens näst sista deltävling.
Den tyske Audi-föraren körde in som tvåa i söndagens lopp på Zandvoort efter brasilianaren Augusto Farfus.

– En obeskrivlig känsla och det kommer nog att ta ett tag innan jag förstår vad jag har gjort, säger Rockenfeller.
Söndagens segrare, Farfus, var den enda som kunde hota Rockenfeller i sammandraget.

Han gjorde vad han kunde, men tredje segern för säsongen räckte ändå inte när Rockenfeller körde i mål som tvåa och därmed skaffade sig ett ointagligt försprång på 26 poäng inför den avslutande finalen på Hockenheim den 20 oktober. Mattias Ekström, som haft en tung säsong, avslutade starkt och körde upp sig till fjärdeplats efter att ha startat som elva. Placeringen var hans näst bästa i år.
– Ett intressant race. Jag hade många spännande kamper efter vägen. Det viktigaste var ändå att Audi tog hem segern och jag gläds med ”Rocky” och Audi Sport Team Phoenix, säger Ekström.

I sammandraget ligger Ekström på sjundeplats.
Racingstjärnan från Snickarbo mellan Hedemora och Avesta har chans att ta sig upp på pallen. Men då krävs sannolikt en seger i finalen samtidigt som övriga förare i kampen om tredjeplatsen nollar eller tar få poäng.

Stefan Ericson/DT