Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström missar VM-tävlingen i Höljes – kör DTM i stället: "Glad att min chef tog beslutet"

Mattias Ekström kör både rallycross-VM och DTM.
Nästa helg kolliderar tävlingarna.
Nu står det klart att Ekström kommer till start i DTM på Norisring, vilket alltså innebär att han missar hemmatävlingen i rallycross-VM i Höljes.

Mattias Ekström har chans att vinna både DTM och rallycross-VM, något som försvårade beslutet för Audis motorsportchef Dieter Grass.

– Det var ett väldigt svårt beslut eftersom det fortfarande är tidigt på säsongen och Mattias har chans att vinna båda mästerskapen. Men DTM är viktigare och Mattias kan ta sin tredje titel och har alltid kört bra på Norisring, säger Grass i ett pressmeddelande.

De svenska rallycross-fansen får alltså inte se Mattias Ekström på hemmabanan i Höljes, där han i stället ersätts av P-G Andersson.

– Jag är glad att min chef tog beslutet. Det är verkligen synd att krocken är mellan just hemmabanan Höljes och Norisring som är en av mina favoritanor i DTM, kommenterar Ekström.

– Jag hade så klart helst kört båda, men det är tyvärr inte logistiskt möjligt, fortsätter han.

I rallycross-VM ligger Ekström tvåa efter Johan Kristoffersson och i DTM har han fjärdeplatsen.

LÄS MER OM MATTIAS EKSTRÖM

Ekström tvåa i Budapest

Mattias Ekström tappade VM-ledningen efter punktering

Ekströms jakt på VM-guldet: "Jag har siktet inställt på ny pallplats"

[+] Bragdguldskandidaten: Se rallycrossvärldsmästaren Mattias Ekström utmana sin pappa