Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström trea i Frankrike: "Skönt att vara tillbaka på pallen"

Johan Kristoffersson behåller greppet i rallycross-VM.
Svensken vann helgens deltävling i Frankrike.
Regerande världsmästaren, Mattias Ekström, slutade trea.
– Skönt att vara tillbaka på pallen, säger Ekström.

Mattias Ekström, från Snickarbo mellan Hedemora och Avesta, tävlar flitigt. Han toppar den tyska banracingserien DTM och hänger även med i toppen av rallycross-VM, trots att han avstod deltävlingen i Höljes som kolliderade med DTM.

I Frankrike i helgen ställdes de tre främsta i mästerskapet mot varandra redan i semifinalen. Utgången blev väntad, det vill säga Johan Kristoffersson, Petter Solberg och Ekström tog finalplatserna i nämnd ordning.

Där fick trion sällskap av Timmy Hansen, Sebastien Loeb och Andreas Bakkerud från den andra semifinalen.

I finalen startade Ekström i tredje ledet med Bakkerud. Han kom i väg som fyra och slängde sig in i "jokerspåret" på första varvet. Ekström behöll fjärdeplatsen länge och kunde senare även passera Timmy Hansen som fick problem med bilen. Ekström var nära tvåan Loeb i mål medan segrande Johan Kristoffersson hade god marginal till konkurrenterna.

Ekström, som missade pallen i Kanada senast, var glad över att vara tillbaka bland de tre främsta.

– Det känns bra och kul att bärga en pokal till teamet igen. Vi hade inte riktigt farten för att kunna utmana Kristoffersson, så vi fick vad vi förtjänade, säger Ekström till Svt.

Kristoffersson utökade därmed ledningen i mästerskapet. Han toppar på 241 poäng. Petter Solberg är tvåa, 195 och Ekström har tredjeplatsen med 180 inkörda poäng.

Tre deltävlingar återstår. Nästa körs i Lettland om två veckor.