Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström tvåa i Moskva

Mattias Ekström, som fråntogs segern i förra DTM-tävlingen i Norisring, revanscherade sig och blev tvåa i söndagens deltävling i Moskva. Trots sin andraplacering har inte Ekström längre någon chans på DTM-titeln.

Avestasonen ledde länge loppet före två teamkamrater, men med bara några varv kvar valde teamet att satsa på Mike Rockenfeller, eftersom han fortfarande hade chans på totalsegern. Ekström fick köra några extra varv med sina hårda däck, det resulterade i att Rockenfeller kunde gå förbi och vinna loppet, 1,3 sekunder snabbare än Ekström.

Teamet hade säkerligen agerat annorlunda om inte Ekström hade blivit fråntagen segern i Norisring. Hade han fått behålla den segern och vunnit söndagens lopp hade han endast varit 17 poäng efter i totalen. Men i stället är han nu ointagliga 56 poäng efter, och ligger för närvarande på en sjundeplats när fyra deltävlingar återstår av DTM-serien.

Nästa tävling körs i Nürburgring söndagen den 18:e augusti.

Mikael Falk/DT