Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ekström vann i Portugal: "Körde så däcken kokade"

Mattias Ekström fortsätter att vinna.
Under söndagen var det dags igen – trots en hungrig fransman i hälarna.

Annons

Regerande världsmästaren i rallycross, Mattias Ekström från Avesta, är på god väg att upprepa sin fjolårstitel. Premiärsegern i Spanien var uppenbarligen ingen tillfällighet . I helgen vann han sin andra raka deltävling för året när VM kördes i Montalegre, Portugal.

Det skulle dröja till semifinal och final innan Ekström visade sig från sin bästa sida, Avestasonen var nämligen "bara" tvåa i kvalet.

Ekström stod i första startled i finalen, bredvid kvalvinnaren Petter Solberg. Svensken skulle vinna genom en taktisk manöver. Ekström tog jokerspåret tidigt och kunde passera när de andra blev tvugna i slutet.

– Jag gav allt jag kunde och körde så däcken kokade. Jag hade en hungrig fransman där bak men jag vet att Sébastien är en hedersman och inte gör något fult, sade han till SVT Sport efter racet.

Johan Kristoffersson slutade trea så det blev två svenskar på pallen denna söndag.

Nästa VM-deltävling körs på Hockenheim i Tyskland den 7 maj.