Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elektrodansmecka i Dalhalla

För andra året i rad arrangerades den elektroniska dansmusikfesten Into the Valley i Dalhalla. Festivalens internationella ryktbarhet har lockat en riktig finsmakarpublik till Rättvik.

Att besöka Into the valley i Dalhalla en kväll för att försöka beskriva stämningen är egentligen ganska lönlöst, för att ge en verklig bild av festivalen måste man gå in för den helhjärtat och förlora sig i inramningen. Arrangörerna har själva beskrivit den som ”avancerad elektronisk dansmusik” och intrycket är att artistuppsättningen lockat en nischad och medveten publik som vet vad de vill få ut av upplevelsen.

Into the valley har fått stor uppmärksamhet utomlands. Resesajten Jetsetter listade den som fjärde bästa sommarfestivalen i världen förra året och resetidningen Condé Nast Traveler har kårat den till Europas bästa festival av de som är belägna ute i naturen.

Ryktet har alltså färdats och väldigt många av festivalens besökare är tillresta från andra länder – sjuttio procent enligt arrangörerna.

När Nöje besöker kalkbrottet har en stor regnskur precis sköljt över området för att bytas ut mot ny sol, vilket skapat en omstartskänsla inför festivalens sista festnatt.

Festivalens särskilda atmosfär bekräftar ytterligare intrycket av att dalasommaren är en fantastiskt mångsidig plats för folk- och musikupplevelser. På väg tillbaka från festivalen fastnar vi direkt i cruisingen som inleder Classic Car Week och inser att Rättvik på lördagsnatten samtidigt har besök av såväl internationella elektrodansmusikfinsmakare som bilfantaster och raggare. Det är nog få ställen som kan skryta med sådan variation.