Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elektronmusik i kväll på Turbo festplats

Under ”Kulturbofesten” i Hedemora i dag kommer publiken bjudas på något de kanske inte hört förut – elektronmusik.
Evenemanget blir ett experiment för att se om konceptet är något att bygga vidare på i framtiden.

I dag mellan 15 och 22 arrangeras Kulturbofesten av Elektronmusikstudion, EMS, på Turbo festplats i Hedemora.
Det kommer då bjudas på elektronmusik från ett flertal inbjudna artister och band. När DD pratar med arrangören Evert Ekros inför tillställningen är han förhoppningsfull. Genren elektronmusik beskriver han som konstmusik med improvisatoriska livestycken.
– Ibland associeras det med elektronisk dansmusik men det handlar istället om att bygga ihop klangvärldar. Folkmusik gifter sig till exempel väldigt bra med elektroniska uttryck.

Flera olika typer av akter har bjudits in. Många artister använder sig av traditionella och levande instrument som sedan processas elektroniskt. Ekros flaggar lite extra för den elektroakustiska kvartetten Hästköttskandalen samt pianisten och producenten Magnus Johansson, som går under artistnamnet Manx.
Evenemanget blir ett experiment för att se om konceptet är något att bygga vidare på framöver. Förhoppningen är såklart att publiken ska nappa.
– De kommer bjudas på ett smakprov av en genre som de kanske inte hör så ofta, säger Ekros.

Spelningarna kommer äga rum ute på dansbanan. Publiken placeras i mitten och omgärdas av surroundljud med åtta kanalers ljudpunkter. Ekros uppmanar folk att komma lyssna, en maffig ljudupplevelse utlovas.

Kalle Sundin
kalle.sundin@daladem.se