Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever reagerade över krossat porslin

Brunnsviks folkhögskola slänger inventarier i containrar.

Eleverna reagerar över krossat porslin med anrika brunnsviksemblem.

Annons

Rektor Sofie Wiklund har svårt att tygla sin irritation över att eleverna – och DD – följer hur inventarier slängs på den forna stolta folkhögskolan, som sjunger på sista terminen.
DD: Varför slängs matsalsporslin med brunnsviksemblem? Kunde inte detta ha erbjudits till exempel kvarvarande elever som har torftigt med porslin i inkvarteringen?
– Vi bedriver professionell folkbildning. Ni koncentrerar er fortfarande bara på negativa saker. Till exempel arbetslösheten i Dalarna är skyhög och du väljer istället att skriva om att lite porslin av misstag slängts i en container, svarar Sofie Wiklund i mobilen.

Hon säger att mesta och bästa brunnsviksporslinets körts varsamt i bil till ABF Nordöstra Stor Stockholm skola Häggvik. Och används där. Sofie Wiklund säger att brunnsviksinventarierna i huvudsak flyttas till ägarens andra skolverksamheter. Hon hävdar att inte alls mycket kastas.
Folkhögskoleeleverna i Brunnsvik är av en annan uppfattning. I förra veckan såg de hur kök- och matsalsbyggnaden rensades. Häromdagen åkte piano, pingisbord och möbler ur sporthallen i containrar. Se bilderna.

Boo Ericsson