Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever reagerade över krossat porslin

Brunnsviks folkhögskola slänger inventarier i containrar.

Eleverna reagerar över krossat porslin med anrika brunnsviksemblem.

Rektor Sofie Wiklund har svårt att tygla sin irritation över att eleverna – och DD – följer hur inventarier slängs på den forna stolta folkhögskolan, som sjunger på sista terminen.
DD: Varför slängs matsalsporslin med brunnsviksemblem? Kunde inte detta ha erbjudits till exempel kvarvarande elever som har torftigt med porslin i inkvarteringen?
– Vi bedriver professionell folkbildning. Ni koncentrerar er fortfarande bara på negativa saker. Till exempel arbetslösheten i Dalarna är skyhög och du väljer istället att skriva om att lite porslin av misstag slängts i en container, svarar Sofie Wiklund i mobilen.

Hon säger att mesta och bästa brunnsviksporslinets körts varsamt i bil till ABF Nordöstra Stor Stockholm skola Häggvik. Och används där. Sofie Wiklund säger att brunnsviksinventarierna i huvudsak flyttas till ägarens andra skolverksamheter. Hon hävdar att inte alls mycket kastas.
Folkhögskoleeleverna i Brunnsvik är av en annan uppfattning. I förra veckan såg de hur kök- och matsalsbyggnaden rensades. Häromdagen åkte piano, pingisbord och möbler ur sporthallen i containrar. Se bilderna.

Boo Ericsson