Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elitseriemedaljer till Brunnsberg

Brunnsberg lyckades inte knipa något guld i årets elitserie i dragkamp.
Men tre silver och ett brons i de fem klasserna är inte fy skam. Det var bara i herrar 640 kilo som medaljen missades.

– Vi var väldigt nära guldet i någon av klasserna, men jag tycker vi har gjort det bra totalt sett ändå. Vi har saknat någon nyckeldragare och då har det inte gått hela vägen, det är små marginaler, säger Brunnsbergtränaren Daniel Eriksson.
– Vi får ta de där guldmedaljerna på SM i Hovmantorp i september i stället. Då kommer alla våra dragare att vara tillgängliga.

Det var fjärde och sista sammandraget av elitserien som drogs i Älvdalen på fredagen och först ut var öppna klassen 600 kilo. Där vann västmanländska Heds IF och Brunnsberg och Stenungsund hamnade på samma poäng och då blev det skiljedrag där Stenungsund blev för svårt. Brunnsberg tog därmed bronsmedaljen.
I herrar 700 kilo blev det hemmasilver och även där segrade Heds IF.

I juniorklassen tog Brunnsberg också silver, i den klassen har Löftadalen varit överlägset , mycket på grund av att Brunnsberg tvingades stå över det tredje sammandraget.
I damklassen blev det också silver och där vann Unnaryd.
I herrar 640 kilo kom så medaljmissen från Brunnsbergs sida, men även där tvingades Brunnsberg hoppa över tredje omgången. Hed tog i den klassen sitt tredje elitserieguld.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se