Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elvan Cicen efter Dalkurds U-lags dunderförlust

Annons

0–7, 0–8 och 0–22.
Dalkurds U-lag har inte haft någon trevlig avslutning på division 4-spelet:
– Vi har styrelsemöte nästa vecka, då ska vi diskutera hur vi ska gå vidare med U-laget, säger Elvan Cicen som sitter i Dalkurds sportkommitté.

I lördags avslutades dalafyran i fotboll.
Och det var ett minst sagt anmärkningsvärt resultat i mötet Islingby–Dalkurd.
22–0.
När lagen möttes i vårpremiären för knappt fem månader sedan vann Dalkurd med 6–1:
– Det här är inget som vi är stolta över, säger Elvan Cicen i Dalkurds sportkommitté.
Lars Norman, ordförande i tävlingskommittén i Dalarnas Fotbollförbund:
– Vi kan från tävlingskommitténs sida inte göra något åt det här. Men detta är förstås inte bra för fotbollens trovärdighet, så här kan vi inte ha det.

Elvan Cicen förklarar:
– Det var kaotiskt. Vi har sex-sju spelare i juniorlaget som hade varit aktuella för den här matchen som är skadade. Dessutom hade vi fyra spelare som var på bröllop i Stockholm. Och så låg den här matchen samtidigt som vårt A-lag spelade en viktig match, och i och med att vi har tre skadade spelare i A-laget fyllde vi på där. Så tyvärr blev det spelare födda 1994 och 1995 som spelade matchen mot Islingby. Och när det var så tungsprungen plan som det var i lördags så blev det ännu tuffare för våra unga grabbar, säger Cicen.
– Det här känns inte alls bra. Vi vill inte att andra lag ska drabbas negativt på grund av oss.

Hur går ni vidare med U-laget till kommande säsong?
– Vi har ett styrelsemöte nästa vecka, och då ska vi analysera det här, och titta på hur vi ska gå vidare med U-laget. Nu när vi har samarbetet med Dala-Järna (som klarade sig kvar i division 3) kanske vi inte ska spela vidare med U-laget. Men som sagt vi ska titta på det, säger Cicen.
Dalkurd har haft en minst sagt vikande trend i division 4-spelet. 0–37 är målskillnaden i de tre sista omgångarna:
– Vi har haft ett ungt lag hela säsongen, men sedan har vi som sagt haft skadeproblem samtidigt som vissa juniorer droppat av under sommaren. Dessutom har vi lagt fokus på att A-laget ska klara sig kvar i ettan, och då har U-laget blivit lidande. Men det är klart att A-lagstränaren vill ha spelarna på A-lagsträningarna, säger Cicen som är assisterande tränare i Dalkurds A-lag (bakom Anders Sjöö).
Och efter helgens 5–3-seger mot Syrianska Kerburan ser kontraktet ut att vara säker, men Cicen är försiktig:
– Vi hade inget direkt flyt med de andra lagens resultat. Men tre poäng till för oss bör räcka, säger Cicen.
MÅRTEN LÅNG