Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elvan Cicen efter Dalkurds U-lags dunderförlust

Annons

0–7, 0–8 och 0–22.
Dalkurds U-lag har inte haft någon trevlig avslutning på division 4-spelet:
– Vi har styrelsemöte nästa vecka, då ska vi diskutera hur vi ska gå vidare med U-laget, säger Elvan Cicen som sitter i Dalkurds sportkommitté.

I lördags avslutades dalafyran i fotboll.
Och det var ett minst sagt anmärkningsvärt resultat i mötet Islingby–Dalkurd.
22–0.
När lagen möttes i vårpremiären för knappt fem månader sedan vann Dalkurd med 6–1:
– Det här är inget som vi är stolta över, säger Elvan Cicen i Dalkurds sportkommitté.
Lars Norman, ordförande i tävlingskommittén i Dalarnas Fotbollförbund:
– Vi kan från tävlingskommitténs sida inte göra något åt det här. Men detta är förstås inte bra för fotbollens trovärdighet, så här kan vi inte ha det.

Elvan Cicen förklarar:
– Det var kaotiskt. Vi har sex-sju spelare i juniorlaget som hade varit aktuella för den här matchen som är skadade. Dessutom hade vi fyra spelare som var på bröllop i Stockholm. Och så låg den här matchen samtidigt som vårt A-lag spelade en viktig match, och i och med att vi har tre skadade spelare i A-laget fyllde vi på där. Så tyvärr blev det spelare födda 1994 och 1995 som spelade matchen mot Islingby. Och när det var så tungsprungen plan som det var i lördags så blev det ännu tuffare för våra unga grabbar, säger Cicen.
– Det här känns inte alls bra. Vi vill inte att andra lag ska drabbas negativt på grund av oss.

Hur går ni vidare med U-laget till kommande säsong?
– Vi har ett styrelsemöte nästa vecka, och då ska vi analysera det här, och titta på hur vi ska gå vidare med U-laget. Nu när vi har samarbetet med Dala-Järna (som klarade sig kvar i division 3) kanske vi inte ska spela vidare med U-laget. Men som sagt vi ska titta på det, säger Cicen.
Dalkurd har haft en minst sagt vikande trend i division 4-spelet. 0–37 är målskillnaden i de tre sista omgångarna:
– Vi har haft ett ungt lag hela säsongen, men sedan har vi som sagt haft skadeproblem samtidigt som vissa juniorer droppat av under sommaren. Dessutom har vi lagt fokus på att A-laget ska klara sig kvar i ettan, och då har U-laget blivit lidande. Men det är klart att A-lagstränaren vill ha spelarna på A-lagsträningarna, säger Cicen som är assisterande tränare i Dalkurds A-lag (bakom Anders Sjöö).
Och efter helgens 5–3-seger mot Syrianska Kerburan ser kontraktet ut att vara säker, men Cicen är försiktig:
– Vi hade inget direkt flyt med de andra lagens resultat. Men tre poäng till för oss bör räcka, säger Cicen.
MÅRTEN LÅNG