Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EM-guld till Falulyftare

Den gångna helgen avgjordes EM i kettlebell maraton i danska Nyborg. Sex av Sveriges arton lyftare kom från Fysiocenter Kettlebell Club i Falun. Och det regnade guldmedaljer över Falulyftarna.

INSÄNT. Under lördagen, som bara utgjordes av flighter i 30 minuter, gjorde Magdalena Grundström sin internationella debut genom att göra 492 jerk med en 16-kilos kula. Det var också första gången hon tävlade med den klotvikten – och det resulterade i ett guld i veteranklassen, 50–59 år.

Ellinor Sjöström, 48, som innehar två världsrekord i veteranklassen, körde halfsnatch med 16 kilo och förbättrade sitt eget tidigare världsrekord till 561 reps vilket gav guld i veteranklassen, 40–49 år.

Den unge talangen Henric Lennmark-Appelbom, 22, gjorde i vanlig ordning en imponerande insats. 350 reps, personligt rekord, med 24 kilo i longcycle gav guld i amatörklassen.

Sacke Danevad, som nyss fyllde 60 år, debuterade även han i internationella mästerskapssammanhang. Det var longcycle och half-snatch som gällde för honom med en 16-kilos kula i bägge fallen. Det blev 400 respektive 527 i veteranklassen, 60+. Guld i bägge fallen.

Klubbens äldste medlem, Bengt Andersson, 66, deltog denna gång i longcycle med 16 kilo och gjorde 419 reps. Även han i veteranklassen, 60+, men i en lättare viktklass än Sacke. Det blev guld även här.

Per Olhans, 58, innehavare av fyra världsrekord, tog denna gång steget ner och tävlade mot de som var runt 15 år yngre, i klassen 40–49 år. Det innebär att fyra kilos tyngre kula. Lördagens insats gav guld i longcycle i den klassen med det nya personliga rekordet, 374 reps med 28 kilo. Under söndagens 60 minuter blev det ännu bättre med 827 reps i longcycle med 24 kilo. Det gav guld även där.

Övriga resultat under söndagens 60 minuters set:

Ellinor Sjöström, jerk 12 kilo, 1199 reps, veteranklass, guld.

Henric Lennmark-Appelbom, longcycle 16 kilo, 865 reps, amatörklass, silver. Half-snatch, 16 kilo, 939 reps, amatörklass, silver.

Sverige slutade tvåa i lagtävlingen bland de 13 länderna som deltog.

Om några veckor åker Sacke, Bengt, Henric och Per till Dublin för stora VM. Då är det 10 minuters set med dubbla kulor som gäller.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Dalademokraten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel