Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil Djuse till Mora IK

Frölundabacken Emil Djuse, 20, ansluter till Mora IK.
Det avslöjade tränaren Patric Wener under fredagens chatt på DT.se.
– Han är väldigt lik Wikstrand i spelstilen, konstaterar Wener.

Annons

Mikael Wikstrand gick till Frölunda.
För att släppa sin backstjärna krävde dock Mora IK två spelare i utbyte, varav den ene nu är bekräftad.
I fredagens chatt på DT.se avslöjade Moratränaren Patric Wener att 20- årige backen Emil Djuse ansluter till klubben efter jul.
– Han kommer hit efter European Trophy, efter jul där, bekräftar Wener och fortsätter:
– Han är väldigt lik Wikstrand i spelstilen, just i powerplay, och vi behöver en powerplay-back. Han var väl rankad trea bland JVM-backarna i fjol, vad jag vet. Det var väl Wikstrand och Tom (Nilsson) som var före.

Kan han ersätta Wikstrand?
– Det finns ingen som kan ersätta Wikstrand, då får du plocka en färdig elitserieback. Däremot tror jag att laget kommer att ersätta Wikstrand.

I förhandlingarna med Frölunda har Mora IK haft relativt mycket att säga till om när det gäller val av spelare.
– Ja, det är ju en affär som alla ska vinna på. Så vi var tydliga direkt när diskussionen började, att vi måste ha hit en bra back själva också för att täcka upp positionen som Wikstrand har haft. Men han är så pass bra, så vi var inte nöjda med det heller, utan vi ville ha in en forward också.

Överenskommelsen med Frölunda gör att Djuse stannar i Mora IK under resten av säsongen. Forwarden som Wener pratar om vill han ännu dock inte avslöja vem det är.
– Vem det är släpper jag inte än. Det väntar vi med tills European Trophy är förbi. Han spelar just nu i European Trophy med Frölunda, så vi vill inte störa honom där.

Men det är en yngre kille?
– Ja, vi vill ha hit yngre killar. Vältränade och utvecklingsbara, som växer med uppgiften. Men de har ju många yngre killar (skratt).

Djuse var med och spelade hem JVM-guldet till Sverige förra året, och har spelat 17 matcher för Frölunda i SHL under den här säsongen. På dem har han producerat fem assists.
Wener avslöjade även att klubben jobbar med att få hem Jens Jakobs, som nyligen fick lämna Leksand.
– Vi har pratat med Jens och hans agent, de vill avvakta och se hur de ska komma överens med Salo i Leksand, säger MIK-tränaren.

Kristian Bågefeldt/DT
kristian.bagefeldt@dt.se