Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emil Jönsson är med i stafettdiskussionen

För fyra år sedan blev det guld.
Här är trion som slåss om den åtråvärda platsen som avslutare i det svenska stafett­laget i OS.
– Det skulle vara en bonus, säger Emil Jönsson.

Herrarnas stafettlag i längdskidor är ett av de stora svenska guldhoppen i OS i Sotji som inleds om 98 dagar. Samtidigt som Daniel Richardsson kämpar med sviterna av en knäskada och Johan Olsson har drabbats av en infektion så ställde Emil Jönsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson sig på torsdagsförmiddagen på scenen på landslagets presskonferens i Solna.

Och att det är tre åkare som gärna tar slutsträckan i det där stafettlaget stod tydligt klart.
I VM i Val di Fiemme i vintras var det Calle Halfvarsson som fick chansen att mäta sig med norske slutmannen Petter Northug. Falun–Borlängeåkaren hade dock inte en chans på upploppet.
– Målet är att bli bäst. Jag vill köra så mycket som möjligt i OS och självklart vill jag åka sistasträckan, berättade Halfvarsson.
DT-sporten har tidigare berättat om hur han studerat Northug för att bli bättre och kunna utmana spurt­giganten.
Nu blir nye sprinttränaren Mats ”Hulån” Larsson en nyckelperson i Calle Halfvarssons jakt på att ta ikapp avståndet.
– Jag jobbar med Mats och slipar på grejer, berättar han.

Världens mest segerrike sprinter är annars IFK Moras Emil Jönsson och även han lanserade sig på skidforum som en kandidat till sistasträckan.
– Stafett är skitkul. Det är inte ett mål att köra den, men skulle jag få åka sista­sträckan skulle jag inte tacka nej. Det vore i så fall en bonus, säger han.

När Sverige tog OS-guld i Vancouver 2010 utgjordes det svenska stafettlaget av i tur och ordning Daniel Richardsson, Johan Olsson, Anders Södergren och Marcus Hellner.

Markus Josefsson/DT