Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma Bergsten: "80-åriga löptränaren, rävparet och ostkvinnan – Jag tycker om er!"

Annons

Om bara några få dagar är det på pricken två år sen jag skrev min första krönika här. Något som från början skulle innefatta runt sex till åtta veckors skrivande har istället alltså blivit till två år. Väldigt väldigt roligt tycker jag! Jag gillar att skriva om allt ifrån Let´s dance till hur det är att vara deprimerad. Det är det som är det roliga, att jag kan gå från högt till lågt, från allvarliga ämnen till små vardagsbetraktelser. Jag har verkligen tur som får skriva om vad jag vill!

När jag började skriva här hade jag inte en aning om vilka som skulle läsa? Skulle någon överhuvudtaget göra det? Jag tycker om att vara personlig, ärlig, hudlös och svänger mig kanske lite för mycket med svordomar. Men sån är jag, och jag tror inte på att försöka slipa till en "bättre" och mer privat version av mig själv. Det skulle bara märkas att jag inte är mig själv, och då skulle jag lika gärna kunna sluta skriva.

Jag känner att jag får be er lite äldre läsare om ursäkt. Det här låter säkert fånigt, men jag trodde att ni skulle tycka att jag var för mycket och för öppen. Jag kommer aldrig att gå hem hos den äldre publiken, tänkte jag. Men oj så fel jag hade!

Av alla de fina mejl, brev och telefonsamtal jag får skulle jag säga att medelåldern ligger mellan sextio och åttio. Så himla häftigt! Jag blir så glad när ni hör av er!

Alldeles nyligen fick jag ett mejl från en åttioårig man som berättade att han löptränar och till och med tävlar lite ibland. Det är just sånt som gör det extra roligt att skriva här, att jag får ta del av era liv också.

Förra året när jag skrev om ett möte med en räv fick jag ett så fint mejl från en kvinna. Hon berättade om deras räv på gården som hon och hennes sambo matade med tunnbröd wrap. Räven åt ur deras händer och lade sig till och med bredvid dem och myste på gräsmattan en gång. Vilken historia va? Vilket privilegium jag har som får ta del av era liv och möten.

Av en annan kvinna fick jag ett roligt mejl där hon berättade att åldern har ingen betydelse – så länge man inte är en ost!

Något jag uppskattar mycket är raderna från en man som tycker att jag är en sån person som han skulle vilja prata bort en hel kväll med. Han var tydlig med att det inte på något vis var ett raggningsförsök eftersom att han är gift. Det är faktiskt en av de bästa komplimanger jag fått!

En bekant sa en gång till mig att jag inte skulle tro att jag var någon speciell bara för att jag skriver krönikor i Dala-Demokraten. Men vet ni, det är jag visst det! Jag är både speciell och mallig över att jag får göra det. Och tacksam! Oerhört tacksam över att jag får dela med mig, och lika tacksam över att ni delar med er.

P.s nu blev det en otroligt positiv krönika och det kanske är lite sällsynt. Men jag lovar er att jag inte ätit magiska svampar eller hittat Gud. Jag tycker bara så mycket om er!

LÄS MER AV EMMA:

- De kallar mig crazy cat lady

- "Hängpattar - men jag lever!"

- "Sluta gnäll karlar!"

- "Ungtuppar som gammeltackor - alla ska vara välkomna!"

- "Kändisarna måste väl ta slut?!"

- "Jag tvingas lägga på i örat på dem"

- "Är rårivna morötter det tråkigaste som finns?"

- "Min plötsliga och oväntade kärlek till Hällefors"

- "Hur gosar man med en spindel?"

- Om Malin Levanon på Guldbaggen: "Ett kvinnovrål att minnas"

- "Ordet vuxenmys måste förbjudas!"

- Här är två kanonbra program-idéer

- "Låt egoismen dö 2016"

- "Lukta på köttet för guds skull!"

- "Jag mår lika illa av männen som håller tyst"

- "Vad skulle hända om Kungen svor?"

- "Egentligen är tvåsamhet ren galenskap"

- "Låt oss utan barn vara i fred!"

- "Tjejer skiter inte rosa glitter"