Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma Bergsten: Är rårivna morötter det tråkigaste som finns?

Annons

Jag ställde frågan" vad är det tråkigaste du vet?" till den stora massan på facebook. Vissa saker hade jag förväntat mig att få till svar, och andra var oväntade. Till exempel svarade min kollega Jonas Stentäpp att gräva med spade är det tråkigaste som finns. Jag blir lite nyfiken på hur ofta han gör det och varför? Måste nog ta reda på lite mer om det sen.

Det var flera som tyckte att vänta och stå i kö var det tråkigaste. Att vara sjuk kom också upp från flera håll. Vika tvätt, diska, ringa till myndigheter och klippa gräs nämndes inte helt oväntat. Namn som Anna Book och David Hellenius dök upp.

Magnus tycker att det tråkigaste som finns är när han tagit på barnen alla vinterkläder och inser precis då de ska gå ut att blöjor behöver bytas. Jag har ju själv inga barn och kan egentligen inte relatera till det, men jag kan ändå förstå att det måste vara fruktansvärt tråkigt (och svettigt) att få lov att göra om allt igen.

Kalle från Björbo, han svarade rårivna morötter. Ett oerhört överraskande svar eftersom att rårivna morötter är något jag själv tänker på ytterst sällan. Men han har rätt i att det är väldigt tråkigt. Vilket jag är ganska så säker på att härstammar från skoltiden då det alltid fanns en gigantisk rostfri skål med just torra rårivna morötter. Inte något en tioåring gick igång på.

Men vad tycker jag själv är det tråkigaste då? Det första jag tänker på är när elektronik och tekniska saker krånglar. Typ om datorn får ett tuppjuck eller om jag inte klarar att koppla ihop sladdar och kablar och sånt tjafs. Jag är den mest otekniska i hela Dalarna och tycker inte om sånt.

När jag var liten var det värsta och mest långtråkiga som fanns att följa med mamma och pappa till systembolaget. Det var på den tiden då alla flaskor snurrade runt i en glasmonter och självplockning inte fanns.

Nu var det inte så att mina föräldrar hängde på bolaget var och varannan dag, utan det hände någon gång ibland bara. Men minnena sitter i än idag, för när jag nu är där och handlar vin så minns jag känslan av bedrövlig tråkighet.

En annan sak jag alltid tyckt har varit så förbannat tråkigt är att träna på ett gym. Jag har försökt i olika perioder men det slutar alltid med att jag tröttnar på att gå hemifrån för att svettas och grymta inför okända människor.

Då började jag tänka i andra banor. Tyckte jag verkligen att det var supertråkigt att träna eller var det själva grejen att gå dit som var problemet?

Så för ett par månader sen köpte jag en crosstrainer som en oförskämd fransman levererade, och jag lånade en pilatesboll av syrran. Nu tränar jag hemma varje vecka, och jag tycker faktiskt att det är ganska kul. Jag får göra det ensam och till vilken musik eller tv-serie jag vill.

Tråkigt kan alltså bli kul, om vi tänker utanför ramarna.

LÄS MER AV EMMA:

- "Min plötsliga och oväntade kärlek till Hällefors"

- "Hur gosar man med en spindel?"

- Om Malin Levanon på Guldbaggen: "Ett kvinnovrål att minnas"

- "Ordet vuxenmys måste förbjudas!"

- Här är två kanonbra program-idéer

- "Låt egoismen dö 2016"

- "Lukta på köttet för guds skull!"

- "Jag mår lika illa av männen som håller tyst"

- "Vad skulle hända om Kungen svor?"

- "Egentligen är tvåsamhet ren galenskap"

- "Låt oss utan barn vara i fred!"

- "Tjejer skiter inte rosa glitter"