Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma Bergsten: "Hur gosar man med en spindel?"


Läs krönikor, nyheter, se TV, bilder enklare genom att
LADDA NER: Dala-Demokratens nya app från

Appstore för Iphone

eller i

Google play om du har en telefon med Android

Annons

Det finns vissa saker som jag tänker på ganska så ofta. Saker som inte är så stora och viktiga, men som ändå fortsätter att mala på i hjärnan.

1. Först kan vi ta det här med att det finns folk som går runt i jeans hemma. Jag har aldrig förstått mig på dessa människor? Så fort jag kommer hem slänger jag av mig mina kläder och hoppar i ett par löst sittandes så kallade mysbyxor. Jag kan inte tänka mig något värre än att gå runt i mitt hem instängd i tajta kläder! Jag trodde att alla gjorde precis som jag, men har efter lite efterforskningar förstått att så inte är fallet.

En sak till som får mig att inte vilja använda samma kläder hemma som jag har utanför hemmet är ur ett hygieniskt perspektiv. Jag tänker att mina kläder varit på offentliga ställen och rört vid stolar till exempel. Att jag suttit på ett café där en massa andra också suttit. Infisna och lortiga stolar vars bakterier och snusk jag drar med mig hem, till min egen soffa. Usch och fy!

2. En annan sak jag inte kan sluta fundera över är varför så många inte kan uttala ordet egentligen? Jag hör folk säga ejenklien istället. Det är tv-hallåor, politiker, radiopratare. Jag hör det överallt.

Ejenklien.

Det är ju inte ens ett svårt ord.

3. Något jag också funderar på är varför par säger att de är gravida? Jag menar alltså när kvinnan blivit gravid och hennes partner, man som kvinna då också automatiskt skulle bli det. Det stör mig något så fruktansvärt! Det är den som bär barnet, mår illa, får ont i kroppen, sväller och sen tvingas klämma ut en liten gullunge på ett par kilo som är gravid. Det skulle aldrig falla mig in att säga så om jag blev gravid, att vi är gravida. Öh nej, det är JAG som är gravid i så fall. Sen hoppas jag såklart att alla de som är partners till gravida är delaktiga, men inte blir de också gravida för den sakens skull.

4. Slutligen så finns det en sak jag kan tänka överdrivet mycket på. Varför skaffar folk spindlar och ormar som husdjur? Det finns trofasta hundar, keliga fluffiga katter, kaniner med stora mjuka öron och små hamstrar. Varför då köpa en lömsk orm eller hårig spindel med åtta snabba och otäcka ben.

Du kan inte ligga och mysa med en spindel eller ta med din orm på en promenad. Vad gör man ens med en spindel??

Det här är bara ett litet axplock av saker jag ofta går runt och tänker på. Min hjärna tar sällan vila. För mig kan det bli ganska så irriterande eftersom att jag har svårt att läsa en bok, se en film eller lyssna på någon utan att en massa tankar som dessa dyker upp. Jag försvinner ofta in i ganska så meningslösa tankebanor.

Det skulle vara önskvärt om jag istället för tankar om ormar, graviditet och infisna stolar istället la tankarna på något viktigt. Till exempel på hur jag skulle kunna förbättra min vardag, hur jag vill att mitt liv ska utvecklas på bästa vis. Men nej, jag får nog bara finna mig i att jag har en lite rörig hjärna som gillar att fundera på onödiga ting.

LÄS MER AV EMMA:

- Om Malin Levanon på Guldbaggen: "Ett kvinnovrål att minnas"

- "Ordet vuxenmys måste förbjudas!"

- Här är två kanonbra progra,-idéer

- "Låt egoismen dö 2016"

- "Lukta på köttet för guds skull!"

- "Jag mår lika illa av männen som håller tyst"

- "Vad skulle hända om Kungen svor?"

- "Egentligen är tvåsamhet ren galenskap"

- "Låt oss utan barn vara i fred!"

- "Tjejer skiter inte rosa glitter"