Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma Bergsten: "Kändisarna måste väl ta slut?!"

Annons

Det finns ett tv-program som är så klämkäckt att självaste Lotta Engberg framstår som en ligist i jämförelse. Kändisar samlas för att dansa och tävla mot varandra. Let´s Dance heter programmet och det är snart dags för en elfte säsong.

Elfte!!!

Åh herregud, hur många kändisar finns det egentligen kvar att ta av? Har inte redan alla, ja precis ALLA redan dansat rumba och skakat rumpa? Sverige är trots allt inte megastort och kändisarna måste ju ta slut någon gång va?

Förra året fick Camilla Läckbergs sambo Simon Sköld vara med. "Simon vem?" är jag säker på att alla som inte följer Läckberg på instagram tänkte. För på instagram får alla som vill veta allt och lite till om deras förhållande ta del av det.

Nähä nu är jag kanske elak, Simon är ju faktiskt MMA-stjärna. Han håller alltså på med någon slags kampsport. Jag tror säkert att Simon är duktig inom sin sport och att folk inom kampsport har koll på honom. Men för en vanlig svenne som sitter med handen i chipsskålen och kikar på dansande kändisar är han totalt okänd.

För visst är det så att han fick vara med på grund av sin kända käresta Camilla. Det kan ingen säga emot! Och vem minns om han ens dansade bra? Det enda jag minns är när Camilla traskade in mitt i direktsändning för att överraska Simon (som trodde att hon var i Thailand). De hånglade lite och folk applåderade. Vad nu det hade med dans att göra vette tusan?

Juryn säger alltid det som förväntas av dem och programledarna Jessica och David drar samma gamla skämt år efter år... Publiken filmas och alltid intervjuas någon familjemedlem till någon av kändisarna. Ett totalt onödigt inslag.

För oss hemma i tv-sofforna tog det inte många program innan vi förstod att det inte gällde att dansa bäst, utan att vem som helst kan gå vidare. Det är inte en danstävling, utan en popularitetstävling.

I år läser jag att Bianca Wahlgren Ingrosso ska vara med. Alla andra Wahlgrens har redan dansat och nu är det Pernilla Wahlgrens dotters tur. Hon får vara med eftersom att hon är en stor bloggare skrivs det. För det första vet vi att även det är lögn. Hon är med för att hon är en kändisdotter och för att det helt enkelt inte finns vanliga kändisar kvar. Och för det andra, jag tycker att det är otroligt att folk kan jobba som bloggare.

Nej jag klarar inte av detta klämkäcka, pretto och fåniga tv-program. Men jag vet att jag likt förbannat kommer att titta på eländet. Vad är det för fel på mig??

LÄS MER AV EMMA:

- "Jag tvingas lägga på i örat på dem"

- "Är rårivna morötter det tråkigaste som finns?"

- "Min plötsliga och oväntade kärlek till Hällefors"

- "Hur gosar man med en spindel?"

- Om Malin Levanon på Guldbaggen: "Ett kvinnovrål att minnas"

- "Ordet vuxenmys måste förbjudas!"

- Här är två kanonbra program-idéer

- "Låt egoismen dö 2016"

- "Lukta på köttet för guds skull!"

- "Jag mår lika illa av männen som håller tyst"

- "Vad skulle hända om Kungen svor?"

- "Egentligen är tvåsamhet ren galenskap"

- "Låt oss utan barn vara i fred!"

- "Tjejer skiter inte rosa glitter"