Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma Bergsten: "Nej, jag vill inte bo på ett ollat hotellrum"

För några dagar sen råkade jag läsa något på nätet som jag nu efteråt önskar att jag inte gjort. Det handlade om hotellstädning. Eller avsaknaden av just städningen. Det hade enligt någon undersökning kommit fram att det städades väldigt dåligt på hotellrum runt om i världen.

Egentligen så blev jag inte förvånad eftersom att jag förstått att det nog är mycket snuskigare på hotellrum än vi vill tro. Det första jag alltid gör är att dra bort det där äckliga överkastet och prydnadskuddarna på sängen. För sånt byts ju inte vid varje incheckning, det fattar man ju. Jag tänker varje gång på alla svettiga pungar och lortiga rumpor som suttit och myst in sig på just överkastet.

Flera hotellstädare erkände att de höll med om att städningen ofta var dålig, och att de hade väldigt kort stund per rum. Oroväckande många blev tillsagda av chefen att inte byta sängkläder till de nya gästerna om det såg okej ut. Och glasen behövdes inte diskas utan kunde torkas ur lite grann med en trasa bara.

De berättade också om alla saker gäster hittat i sängen efter att ha checkat in. Det var trosor under kudden, sexleksaker, använda tamponger, en stekspade och andra saker som jag inte skulle vilja hitta i sängen jag betalat ett antal hundralappar för att få sova i.

Men det allra värsta var ormen som en gäst lämnat kvar. Skulle jag hitta en orm på rummet skulle jag nog svimma av skräck!

En medelålders man berättade om sin lilla ritual som han alltid gjorde. Han ollade nämligen allt på sitt hotellrum. Om någon inte vet vad olla betyder så kan jag berätta att det handlar om att en man trycker sitt ollon mot saker. Han lämnar ett avtryck kan man säga.

Mannen ollade lysknappen genom att ställa sig på en stol så att han nådde upp. Dörrhandtag, tv-dosan och allt annat som han visste att folk skulle ta på. Han tyckte att det var en rolig grej.

Någon höll med honom och berättade att även han gärna ollade.

En annan, eller ja faktiskt många människor tyckte att han skulle söka hjälp. En kvinna undrade om hon kunde göra samma sak och vad det då kallas? Jo, det förstår ni kallas att man sniglar.

Jag som snart ska bo på olika hotell under tre veckor känner mig lite oroad över att behöva ta i ett ollat handtag. Jag är ganska så säker på att handsprit och servetter kommer att få jobba hårt innan jag vågar ta på saker. Och jag kan till hundra procent lova att jag inte kommer att dra snippan över lysknappen.

...

LÄS MER AV EMMA:

- "En fejkad ultraljudsbild är inte humor"

- "80-åriga löptränaren, rävparet och ostkvinnan - jag tycker om er!"

- De kallar mig crazy cat lady

- "Hängpattar - men jag lever!"

- "Sluta gnäll karlar!"

- "Ungtuppar som gammeltackor - alla ska vara välkomna!"

- "Kändisarna måste väl ta slut?!"

- "Jag tvingas lägga på i örat på dem"

- "Är rårivna morötter det tråkigaste som finns?"

- "Min plötsliga och oväntade kärlek till Hällefors"

- "Hur gosar man med en spindel?"

- "Ordet vuxenmys måste förbjudas!"

- "Lukta på köttet för guds skull!"

- "Jag mår lika illa av männen som håller tyst"

- "Vad skulle hända om Kungen svor?"

- "Egentligen är tvåsamhet ren galenskap"

- "Låt oss utan barn vara i fred!"

- "Tjejer skiter inte rosa glitter"