Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma Bergsten: Ordet vuxenmys måste genast förbjudas!


LADDA NER: Dala-Demokratens nya app från Appstore för iPhone eller i Google Play för Android

Annons

Är du en sån som ofta skriver hur mycket du älskar din partner på facebook? Ja, i så fall tror jag att du har ett dåligt förhållande.

Det finns vissa människor som verkar ha som hobby att skriva om och till sin käresta på sociala medier att den är den mest underbara och bästaste (hemskt ord) som finns. Min spaning är att det mest är kvinnor som sysslar med detta beteende. Och då en heterosexuell kvinna.

Inte sällan ser jag en kvinna skriva till sin partner att han är den bästaste, finaste, härligaste och snyggaste som finns. Detta utspelar sig inför öppen facebook-ridå.

Vad händer då när mannen ska svara sin kvinna på denna kärleksförklaring? Jo, i de flesta fall svarar han med endast ett rött litet hjärta. Punkt. Jag vill inte generalisera, men jag tror att kvinnor har ett större behov av att berätta för hela världen om sitt underbara förhållande, medan de flesta män aldrig skulle komma på tanken.

Missta mig inte nu för att vara en bitter och avundsjuk hagga som bara går runt och surar över att människor uttrycker sin kärlek. Jag har inget emot att se lite kärleksförklaringar då och då, utan jag snackar om de personer som gör det om och om igen, typ alltid.

Som den där kvinnan som mer än ofta måste påpeka att hon och hennes man ska ha lite vuxenmys. Eeuhh! Vad är det för osmakligt ord? Förbjud det genast!

Saken är den att jag har varit en av dessa kvinnor som kräks ut gulligull till en partner på facebook. När jag och mitt ex hade det som sämst skrev jag som mest om hur bra vi hade det. Det var bilder och älskling hit och babe dit. Åh så mysigt vi hade det, kolla här, nu är vi ute och äter. Nu bor vi på hotell. Bilder på oss två tillsammans för att alla skulle se hur kära vi var. Kolla kolla kolla allihopa!

Vilket äckligt självbedrägeri! Jag kan knappt tänka på hur jag höll på utan att få svindel av den skamsköljning som rusar genom mig. Jag vet inte riktigt vem jag mest av allt försökte lura och övertyga, mig själv, honom eller alla runt omkring..

Självklart är jag ingen mall och representant för alla kvinnors beteende. Men jag blir alltid misstänksam då det blir för mycket gulligullande. Oj nu är det fara å färde tänker jag. När jag tittar på de jag har runt omkring mig så är det de som skriver minst kärleksförklaringar på facebook som också har det mest stabila förhållande. Jag tror inte att det handlar om en slump.

En kvinna som heter Monica delade med sig av sin brors tankar angående detta, och jag tycker att det är klockrent; Kärlek och förhållanden är precis som med saker, ju mer reklam man ser om det, desto sämre kan man räkna med att det är. Bra grejer behöver ingen reklam, folk köper det ändå.

LÄS MER AV EMMA:

- Här är två kanonbra progra,-idéer

- "Låt egoismen dö 2016"

- "Lukta på köttet för guds skull!"

- "Jag mår lika illa av männen som håller tyst"

- "Vad skulle hända om Kungen svor?"

- "Egentligen är tvåsamhet ren galenskap"

- "Låt oss utan barn vara i fred!"

- "Tjejer skiter inte rosa glitter"