Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emma Bergsten: Ungtuppar som gammeltackor, alla ska vara välkomna!

Annons

I fredags fyllde min pappa 60 år. Både han och min mamma packade väskan och lämnade Björbo för två dagars firande med mig och syrran i Borlänge.

Mina föräldrar är inte ett par och har inte varit på flera år. Men det är inget problem för vi umgås ändå jättemycket och jag glömmer nästan ibland att det är så. Det är något av det mest värdefulla i mitt liv, att jag får träffa och umgås med båda mina föräldrar samtidigt. Jag är fullt medveten om att inte det är särskilt vanligt att man gör så.

Min pappa må vara sextio år nu men jag ser honom som en ung spillevink. Han lyssnar på ungdomskanalen P3, och han bangar inte en rolig fest. Det känns helt overkligt att han kan gå i pension om fem år eftersom att han är så lite pensionär någon kan vara. Jag älskar att umgås med honom och tycker att han är en av de roligaste jag känner.

Tillsammans med familj och vänner åt vi en födelsedagsmiddag på Banken i Falun. Det var mitt första besök där, men inte det sista. Maten var god, drinken var utsökt och servicen fanns det bara positivt att säga om.

Borlänge i mitt hjärta, men Falun är trevligare matmässigt.

Efter maten drog vi till Borlänge och bestämde oss för att testa Hela huset gungar på Galaxen. Vi beställde en taxi som en tuffing i tofs körde. Han lät oss dricka öl i bilen och höjde volymen när vi bad om det. En riktig pärla till taxichaffis.

Ingen av oss i sällskapet har varit på Hela huset många gånger och jag själv hade en fördom att det var ett ganska så lamt ställe.

Med ganska så låga förväntningar klev jag in och insåg att jag faktiskt hade fel. Jag kände snabbt att jag saknat ett ställe med människor i blandad ålder. Visst kan Liljan vara kul ibland, men jag har slutat gå dit eftersom att jag känner mig gammal och trött bland alla tjugoåringar. Jag kanske låter tråkig och bakåtsträvande nu men jag gillade Liljan bättre förr när alla oavsett ålder var välkomna och stället var lite sunkigt och slitet.

Av egen erfarenhet och genom andra har jag både sett och hört att Liljan inte är särskilt vänligt inställda till de lite äldre gästerna. Det här får såklart stå för mig, men jag anser att de kör med åldersdiskriminering.

Jag älskar uteställen med stort åldersspann och tycker att det är lika kul att springa på min kompis morsa som min lillasysters vänner. Jag har alltid gillat att hänga med både ungtuppar och gammeltackor.

Helgen får fem plus och jag är mer än tacksam över att ha en familj som i och för sig ibland driver mig till vansinne, men som jag ändå trivs så otroligt bra tillsammans med!

LÄS MER AV EMMA:

- "Kändisarna måste väl ta slut?!"

- "Jag tvingas lägga på i örat på dem"

- "Är rårivna morötter det tråkigaste som finns?"

- "Min plötsliga och oväntade kärlek till Hällefors"

- "Hur gosar man med en spindel?"

- Om Malin Levanon på Guldbaggen: "Ett kvinnovrål att minnas"

- "Ordet vuxenmys måste förbjudas!"

- Här är två kanonbra program-idéer

- "Låt egoismen dö 2016"

- "Lukta på köttet för guds skull!"

- "Jag mår lika illa av männen som håller tyst"

- "Vad skulle hända om Kungen svor?"

- "Egentligen är tvåsamhet ren galenskap"

- "Låt oss utan barn vara i fred!"

- "Tjejer skiter inte rosa glitter"