Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”En bokning jag är otroligt glad över”

Sommaren stora bokning Sean Banan återkommer till Säterdalen nästa sommar.
Då uppträder även Owe Thörnqvist.
– Owe har stått högt upp på min önskelista i flera år, säger Thomas Jansson.

Så här i juletider känns sommaren avlägsen. Men Thomas Jansson, som driver nöjesdelen av Säterdalen, kommer nu med besked gällande sommarens arrangemang i Säterdalen.
Den 3 maj hålls ett nostalgiparty med showen ”Dragkampen” som tillägnas Gyllene Tider och Noice. På scenen står ”Moderna Tider” och ”Noice forever”.

Det blir en favorit i repris den 5 juli då Sean Banan kommer tillbaka till Säterdalen, där han uppträdde i somras och drog storpublik, över 2 200 personer.
”Folkfest med Sean Banan” skrev DT:s utsände om konserten den gången. Frågan är om det blir lika mycket folk på sommarens konsert.
Höjdpunkten för Thomas Jansson själv, och säkert många andra, blir den 29 juni då legendaren Owe Thörnqvist kommer till Säterdalen.
– Det är en bokning som jag är otroligt glad över, denne otroliga artist har stått högt upp på min önskelista i flera år, säger Thomas Jansson.

Owe Thörnqvist fyller 85 år i mars och Thomas Jansson och hustrun Yvonne tänker åka på Thörnqvists födelsedagsshow i Uppsala.
– Han är en av Sveriges absolut största artister och underhållare genom tiderna och har snart uppnått den aktade åldern av 85 år. Men det är knappast någonting som märks när han står på scen. Han är fortfarande lika rapp, med välbehållen stämma och uppbackad av sitt skickliga band Jubileumskvartetten Gladpack, säger Thomas Jansson.

Det kommer säkert att botaniseras ordentligt bland Owe Thörnqvists klassiska låtar som ”Anders och Brita”, ”Titta-Titta”, ”Josefsson”, ”Rumba i Engelska Parken”, ”Dagny”, ”Svartbäckens Ros” och ”Varmkorv Boogie”.
– Det har blivit många underfundiga låtar från en av landets originellaste låtmakare. Flera av hans låtar och visfigurer har sedermera kommit att bli en del av svenska folkets samlade låtskatt. Han är i gång fortfarande och det med besked. Att Owe är pigg och kry kan jag bekräfta efter ett flertal telefonsamtal med honom, säger Thomas Jansson.
Under sommaren blir det, som vanligt, Tisdagsträffar i Säterdalen med motorträffar, loppmarknader och musikframträdanden.
– Musikunderhållningen på våra otroligt populära Tisdagsträffar är redan klart till hälften. Det är jättekul med att så många artister redan har hört av sig och vill komma och spela på en tisdag i Säterdalen i sommar, säger Thomas Jansson, som siktar på att ha omkring 50 arrangemang i dalen under sommarsäsongen.

– Det blir barnteater varje söndag i juli, gitarrstämma, flera danser, midsommar­firande med mera, hälsar Thomas Jansson.

Pär Sönnert
par.sonnert@dt.se