Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dag för Liverpoolälskare

Röda tröjor, full HD och så en riktig ­legendar på plats från Liverpool.
100 personer kom till Folkets hus i Säter när det anordnades en hel dag för alla Liverpoolfans.

Lördagens match mellan Arsenal och Liverpool gick inte obemärkt förbi i Säter. Arrangören Peter Törnblom ville testa att sända bra fotbollsmatcher i Folkets hus, själv är han ett stort fan av Liverpool. I Stockholm hade han träffat en man som jobbar som producent för liknande event som fixade att Liverpool-legendaren David Fairclough skulle komma.
– Jag vill testa att köra det här fotbollskonceptet på bio. Sedan fick vi hit David, och det är helt otroligt roligt. Det har verkligen varit en heldag, vi sände två andra matcher också, sedan fick alla träffa David, och vi hade middag och uppsnack inför matchen, säger Peter Törnblom.

Runt hundratalet besökare kom för att se matchen och i halvtid analyserades matchen också av David Fairclough som också tagit med sig Champions Leauge-bucklan.
– I morse hade jag fotbollsträning med några unga killar härifrån. Fotbollsträning är egentligen ganska återupprepande och när man tränar gäller det bara att göra samma sak många gånger. Men det är bra för dem att få höra en annan persons åsikt, säger David Fairclough.
Han berättar att de tränade passningar och bollkont­roll och att han senare anlände till Folkets hus där han berättade om sin karriär som målgörare i Liverpool under åttiotalet.

Liverpool-supportrarna Dennis Brodd Reijer från Mockfjärd och Marcus Johansson från Sunnansjö tyckte att det var ett jättebra arrangemang. Att få träffa David var stort, och Marcus fick hans autograf skriven på ryggen.
– På måndag ska jag gå och tatuera in den, säger han.
– Det är en helt annan känsla att se fotboll tillsammans. Det blir en gemenskap och även om vi aldrig setts, känns det som vi känner varandra, säger Dennis Brodd Reijer.

Hanna Embretsén/DT