Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dag på jobbet för Falu BS – men inte mer

Falu BS Bandy gjorde ett ryck i slutet av första halvlek med tre mål på fyra minuter och två mål i början av andra halvlek och det räckte för att besegra nästjumbon Köping med 8–5.

Offensivt var Falun klart godkänd, men defensivt var det sisådär.

– Skönt att kunna vinna fast vi inte är riktigt på hugget, säger BS-tränaren Ola Grönberg.

– Offensivt gjorde vi många bra saker, men defensivt är jag inte nöjd. Det var dålig fokus långa stunder och de två baklängesmålen på slutet släppte vi till onödigt. Vi blev alldeles för bekväma i defensiven.
Av Köpings fem mål var tre av dem på fasta situationer, två hörnor och en straff och det är i och för sig svårt att värja sig ifrån.
– Jodå, men hur vi släppte till dem är inte godkänt, säger Grönberg.

Köping hängde med i en dryg halvtimme och hade 3–3, men när unge och lovande David Forsell stänkte in 4–3 kom även femman och sexan av bara farten innan första halvlek var till ända.
Forsell som nyligen skrev på ett nytt treårsavtal med Falu BS, tillhörde de bättre i Faluns lag tillsammans med Alexander Sundström som i början av andra halvlek snyggt virkade sig igenom Köpingsförsvaret och gjorde 7–3.
Det målet var spiken för nästjumbon som direkt tog timeout. Något sent kan tyckas, den timeouten borde tagits redan i slutet av första halvlek för att få stopp på Faluns offensiv.
Vid 7–3 var ju matchen över.
Köping snyggade dock till siffrorna i slutet med två mål, men var aldrig nära att hota Faluns seger.

Falun saknade två av sina bästa spelare, Willy Johansson (avstängd) och Linus Barklund (infektion) och med tanke på det så var det ändå starkt att producera åtta mål framåt.
– Det är två målskyttar vi saknade, men framför allt defensivt jobbar de här killarna hårt och vi hade aldrig släppt till fem mål om Willy och Linus varit med, säger Ola Grönberg.
Willy Johansson fick två matcer för gruffet i Haparanda och är även avstängd i derbyt mot Rättvik på onsdag.

Håkan Eriksson

Falun–Köping 8–5 (6–3)
Mål: 0–1 Johan Björkdahl (hörna, 7), 1–1 Jens Wikberg (9), 2–1 Jacob Erlandsson (21), 2–2 Johan Björkdahl (straff, 23), 3–2 Jesper Jakobsson (straff, 26), 3–3 Johan Björkdahl (hörna 36), 4–3 David Forsell (37), 5–3 Marcus Wedin (38), 6–3 Jesper Jakobsson (41), 7–3 Alexander Sundström (49), 8–3 Axel Jansson (68), 8–4 Johan Rofelt (82), 8–5 Johan Björkdahl (84).
Hörnor: 9–7 (3–5).
Utvisningar, Falun: 2x10. Köping: 2x10.
Domare: Håkan Sjösten, Hudiksvall.
Publik: 205.