Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En förutsättning för hög livskvalité på äldre dar

Idag släpps den första kullen av experter på området styrketräning för äldre ut ur Dala Sports Academys portar.
- Idag lever vi mer än ca 15 % av våra liv i ohälsa och det blir med det också en stor kostnad för samhället, konstaterar Michail Tonkonogi, kursansvarig och Dala Sports Academys projektledare.

31 företagare som har deltagit i den första kursen i sitt slag om hur man bedriver hälsoinriktad styrketräning för äldre kommer idag ut i verkligheten.
- De är nu utrustade med de senaste kunskaperna på området träning för äldre, säger professor Michail Tonkonogi.
Dala Sports Academy har också engagerat professorn inom äldreområdet Kevin McKee i ubildningen. McKee arbetar sedan ett år tillbaka på Högskolan Dalarna och har delat med sig av teoretiska kunskaper kring träning för äldre.
Dala Sports Academy marknadsför instruktörsutbildningen så att alla befolkningsgrupper nu får ta del av hälsoinriktad träning. Gruppen äldre är faktiskt de som kan behöva det mest av alla.
- Nu kan träning för äldre bedrivas utifrån moderna vetenskapliga rön och bidra till bättre hälsa, ökad livskvalité, ökat oberoende och fler aktiva år för äldre, skriver de i ett pressmeddelande.