Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En improviserad skidmara

Visserligen ställdes det ordinarie Norrbärke ski maraton in på grund av snöbrist men i all hast fixade några entusiaster i Norrbärke SK ett ersättningslopp på konstsnöslingan vid Hagvallen på trettondagen.

– Vi gick ut med en inbjudan på Facebook och det blev ett stort genomslag, berättar Werner Ruf i NSK:s längdsektion.

Redan kvällen före, när slingan på 1,6 kilometer var färdigpreparerad, dök de första skidsugna upp och på trettondagen var det rena invasionen av åkare från när och fjärran.

– Det var sanslöst med folk, summerade Ruf.

Ett 30-tal åkare ställde upp i det improviserade loppet och de som ville åka full distans, alltså 42 kilometer, fick klämma 26 varv. NSK-personal ställde också upp och serverade vätska till åkarna.

Enligt Werner Ruf höll spåren väldigt bra.

Harnäs-bördige Daniel Olsson, sedan länge bosatt i Örebro, var en av åkarna. Han har för övrigt en egen blogg där han skriver om sina vedermödor som elit-motionär.

"Efter att ha snurrat klart landade jag på 2:19. Många start och stopp blev det och lite klent med bra ryggar att följa gör att tiden inte säger så mycket", skrev Daniel bland annat och noterade att han hade både bra glid och fäste.

"Det är alltid kul att vara på "hemmaplan". En eloge till Norrbärke SK som sliter med det vita guldet. Ni betyder en hel del för eran bygd, det ska ni veta", avslutade han inlägget.

De energiska snöläggarna i NSK har som plan att fortsätta tillverka konstsnö när temperaturen ligger stabilt på minussidan för att därmed kunna få ihop ett spår på totalt 2,5 kilometer.

Det blir att tillverka högar med snö som sedan med maskinell hjälp transporteras ut i spåret.