Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En julig dag för ensamma

På söndag ordnas en dag för alla ensamma inför julen. Det är första året i Mockfjärd och startskottet för en ny tradition.
– Det känns jättebra att göra det här, säger Yvonne Kareliusson.

Det är med värme som Yvonne Kareliusson berättar om det nya evenemanget i Mockfjärd. Alla ensamma som saknar någon eller har långt till närmast anhörig har från och med i år en chans att träffa andra under en dag, inför julen.

Det var i oktober som Yvonne fick förfrågan från Söderbärke där denna dag har blivit en succé – och som har blivit ett årligen återkommande evenemang.
– Jag har fått en så kallad stafettpinne och de frågade om jag vill göra något av det i Mockfjärd, säger Yvonne Kareliusson.
Svaret var ett självklart ja.
Det har varit mycket jobb med att få loss ekonomiskt stöd från Lions och sponsring med lokal genom kyrkan. Men i slutet av november var allt klart – och då var det bara att köra.

Klockan 13.00 på söndag efter lunch öppnas dörrar-na till församlingsgården i Mockfjärd för alla ensamma.
– Vi vet inte hur många som kommer men vi har så många ensamma som sitter hemma och inte har det så bra, säger Yvonne Kareliusson.
Vidare har kyrkan även sponsrat med en bil som kan hämta de som har svårt att ta sig till församlings-gården.
På menyn står julmat från Heakrogen, fika och underhållning från Slinkinorkestern.

Dessutom har man fått ett löfte från kyrkan att det ska bli en årlig återkommande tradition för ensamma i Mockfjärd. Och redan nu har man börjat fundera på vart stafettpinnen ska hamna inför nästa jul.
– Vi funderar på Ål-kilen och Insjön.

Varför just Ål-kilen?
– Dala-Floda ligger så nära och Djurås är fortfarande samma församling. Det är bättre att skicka till en del i länet som är utanför vår församling, så att det sprids, säger Yvonne Kareliusson.

Marcus Simm
marcus.simm@dt.se

Fotnot: Ring Yvonne på 070-537 03 44 för att anmäla din plats. Tänk på att det kan bli fullt.