Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En nestor gjorde sorti

En sann älskare av Dan Andersson gjorde i onsdags ett sista officiellt framträdande i Säfsnäs kyrka.

Det är före detta Luossaguiden och vissångaren Nisse Munck, 79 år, visade att han är "still going strong". Med stark stämma sjöng han visor till ackompanjemang av sin luta. Han var dock inte ensam. Kyrkan var nästan full med beundrare och vid sin sida hade Nisse Munck vissångaren Roine Lindström och Inge Mattsson, ordförande i Dan Andersson Sällskapet.

De tre sjöng, spelade och berättade historier. Roine Lindström vikarierar som guide vid Loussastugan. Nisse Munck, som verkat där i 21 år, efterträds som guide av Linda Rattfelt. Tillsammans med Inge Mattsson har han skrivit en bok om sina minnen under den tiden.
- Nisse fick Dan Andersson-priset 2004. Som barn ville han bli präst, men efter skoltiden bestämde han sig för att bli antingen skådespelare eller musiker, berättade Inge Mattsson.

Det blev en finstämd kväll med många visor i kombination med gitarr och luta. Om det verkligen är Nisse Muncks sista framträdande skämtade de andra medagerande om och själv sa han:
- Frank Sinatra gjorde ju comeback minst tre gånger.

BOEL FERM
023-476 36 / 070-550 91 72
boel.ferm@daladem.se