Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En period räckte för IBF:s damer

En bländande andra period bäddade för en klar seger över Huddinge borta för IBF Faluns damer. När slutsignalen löd stod det 4-7 på anslagstavlan.

– Hela laget gjorde en homogen insats och framförallt fick vi fart på spelet efter en trevande inledning, sade Peter Hinders, assisterande tränare i IBF Falun.
Det var Huddinge som startade matchen klart bäst. Inte minst beroende på att Falun fick två utvisningar i inledningen av matchen.
Det blev lite struligt när dessutom en av våra utvisade fick sitta för länge så blev det inte mindre oroligt, sade Peter.

Huddinge hade spelet och Faluns målvakt Amanda Hill visade gång efter annan vilken lovande målvakt hon är.
– Hon räddade oss i första perioden, sade Peter.
Trots Huddinges övertag i spel var det Falun som tog ledningen genom Johanna Holmbom efter 15.51.
Onekligen ett förlösande mål för Falun. Plötsligt tog man över spelet och andra perioden var Faluns från första till sista sekund. I innebandy vänder det snabbt.
– Plötsligt blev det rätt focus från tjejernas sida. Det såg riktigt bra ut, sade Peter.
Falun släppte verkligen på handbromsen och lät bollen göra jobbet. Huddinge hängde inte alls med och efter halva matchen hade Falun 4-0 som blev 6-1 innan perioden var över.
Emma Lundmark ökade på till 7-1 i boxplay i början av andra.
– Tyvärr tappade vi lite koncentration mot slutet. Vi tog lite för lätt på uppgiften, sade Peter.
Falun hade gjort några ommöbleringar i laget. Therese Strömberg fick förtroende som back tillsammans med Tone Einstulen och framåt fanns Ingela Hansson, Patra Hansson och Elin Björkman.
En femma som angav tonen med tre mål.
Och Therese Strömberg visade omgående att hon även klarar av att spela back. En tjej med bra spelförståelse.

Tillfällig eller permanent förändring?
– Eftersom våra backar Ingela och Petra levererar som forwards är det troligt att Therese fortsätter som back, sade Peter.
Falun har för övrigt tre femmor som levererar. Något man inte varit bortskämd med från Faluns sida de senaste säsongerna.

PeO Karlström