Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En person skadades lindrigt

En tågolycka hände inne på SSAB:s industriområde sent på torsdagskvällen.
En 40-årig man skadades lindrigt. Han hoppade av en tågvagn strax innan den rammades av 40 tomma vagnar som kommit i rullning.

Mannen är anställd som tågväxlare på Green Cargo. Han stod på den sista järnvägsvagnen när de andra vagnarna kom rullande in i tågsättet. De tomma vagnarna hade fått upp hög fart nedför den lutande bangården. Mannen tappade balansen av stöten, men lyckades hoppa ner från vagnen. Han fördes i ambulans till Falu lasarett. Enligt uppgift är han oskadd men chockad. Han är inte sjukskriven men togs enligt rutinerna på arbetsplatsen ur tjänst under helgen.

Flera vagnar välte

Kollisionen orsakade stora skador på vagnarna, och SSAB ska utreda vad som ligger bakom olyckan. Ett tjugotal vagnar skadades och flera välte. En ledning revs ned. Vagnarna som kom i rullning hade kopplats loss från ett ämneståg som anlänt till SSAB från Oxelösund. Olyckan hände när ett tiotal lastade vagnar i tåget skulle köras från norra bangården till lagret.
Omfattande röjningsarbete krävs efter olyckan men SSAB:s produktion ska inte påverkas.